Avius päivitysohje ja versiotiedot

Ultracom Avius pannan ohjelmaversio: 1.015

Versiopäiväys: 21.5.2018

Päivityksen sisältö:

• Käyttäjä voi vaihtaa pannan paikannusväliä.
  • Automaattinen virransäätötila, kun käytetään 20 sekunnin tai pidempää paikannusväliä.
  • Muita pienempi korjauksia.

Ultracom Avius isäntälaitteen ohjelmaversio: 1.016

Versiopäiväys: 13.1.2021

Päivityksen sisältö

• VHF komentojen lähettämisen ajoittain hidastelu tai lähetysongelmat korjattu.

Päivitysohje:

Huom! Laitteen ohjelmistoversion päivitetään suoraan Ultracom sovelluksesta. Vain laitteen pääkäyttäjä/omistaja voi päivittää pannan ohjelmistoversion. Huomaa, että Next ohjelmalla ei voi toistaiseksi päivittää Avius pantaa.

VHF-vastaanottimen päivitys Ultracom NEXT ohjelmasta:

1. Asenna isäntälaitteeseen ladattu akku ja käynnistä laite.

2. Avaa Next ohjelman päävalikko ja valitse asetukset.

3. Valitse VHF-vastaanottimesi ja valitse "Ohjelmistopäivitys".

4. Ohjelma pyytää turvakoodia, syötä koodi sille varattuun kenttään ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.

5. Ohjelmisto latautuu, kun vihreä sekä sininen LED-valo palavat samanaikaisesti. LED-valot välähtävät hetkittäin.

6. Ohjelma ilmoittaa n. 5 minuutin kuluttua, laiteohjelmiston ladatun ja aloittaa päivityksen siirtämisen vastaanottimeen.

7. Päivitys alkaa automaattisesti latauksen päätyttyä, jolloin vastaanottimen vihreä LED-valo alkaa vilkkumaan tiheästi.

8. Päivityksen päätyttyä, vilkkuvat isäntälaitteen LED-valot normaalisti ja yhteys muodostuu automaattisesti mobiililaitteeseen. Vastaanottimenohjelmistopäivitys on nyt valmis.

Päivitys vanhasta Ultracom ohjelmasta:

1. Asenna Avius pantaan ja isäntälaitteeseen ladatut akut ja käynnistä laitteet.
  2. Aseta panta ja isäntälaite vierekkäin, siten että niiden antennit risteävät toisiaan.
  3. Avaa Ultracom ohjelmisto ja valitse päivitettävä laite. Varmista että panta ja isäntälaite ovat yhteydessä ohjelmistoon.
  4. Avaa ruudun alalaidasta info-valikko ja valitse “Laiteohjelmiston päivitys – panta”.
  5. Ohjelma pyytää turvakoodia, syötä koodi sille varattuun kenttään ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
  6. Ohjelmisto latautuu, kun vihreä sekä sininen LED-valo isäntälaitteessa syttyy ja sammuu samanaikaisesti. Mobiililaitteen ruudun alalaidassa näkyy prosenttiluku, joka kertoo päivitystiedoston latauksen etenemisestä.
  7. Käynnistä panta uudelleen, kun isäntälaitteen vihreä sekä sininen LED-valo vilkkuvat vuorotelleen (pidä kuitenkin isäntälaite ja panta koko ajan toistensa lähellä).
  8. Ohjelmisto latautuu pantaan. Isäntälaitteen vihreä sekä sininen LED-valo palavat yhtenäisesti ja pannan vihreä LED-valo vilkkuu tiheään.
  9. Latautumisen päätyttyä, sammuu pannan vihreä LED-valo. Isäntälaitteen sininen LED-valo vilkkuu 3 sekunnin välein yhteyden merkiksi.
  10. Panta käynnistyy automaattisesti uudelleen. Odota kunnes vihreä LED-valo alkaa jälleen vilkkumaan ja panta hakee satelliitit.
  11. Pannan ohjelmistopäivitys on nyt valmis ja voit jatkaa isäntälaitteen päivittämiseen.
  12. Avaa Ultracom ohjelmiston info-valikko ja valitse “Laiteohjelmiston päivitys – isäntälaite”.
  13. Ohjelma pyytää turvakoodia, syötä koodi sille varattuun kenttään ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
  14. Ohjelmisto latautuu, kun vihreä sekä sininen LED-valo palavat samanaikaisesti. LED-valot välähtävät hetkittäin. Ohjelma ilmoittaa n. 5 minuutin kuluttua, laiteohjelmiston ladatun ja aloittaa päivityksen siirtämisen isäntälaitteeseen.
  15. Päivitys alkaa automaattisesti latauksen päätyttyä, jolloin isäntälaitteen vihreä LED-valo alkaa vilkkumaan tiheästi.
  16. Päivityksen päätyttyä, vilkkuvat isäntälaitteen LED-valot normaalisti ja yhteys muodostuu automaattisesti mobiililaitteeseen. Isäntälaitteen ohjelmistopäivitys on nyt valmis.