Ultracom R10 usein kysyttyä

Miten voin jatkaa Ultracom Global SIM-kortin käyttöaikaa?
Voit tilata jatkoa Ultracom Global SIM-kortillesi verkkokaupastamme tai voit tilata jatkon jälleenmyyjältämme.

Kuinka palautan Ultracom R10 laitteeni tehdasasetuksiin (pääkäyttäjän vaihtaminen)?

Ultracom R10 laitteen asetukset on mahdollista nollata tehdasasetuksiin, jolloin laitteen pääkäyttäjätiedot ja muut asetukset poistetaan laitteen muistista, sekä palvelimelta. Samalla voidaan poistaa myös palvelimelle tallennetut reitit.

Voit palauttaa laitteen tehdasasetuksiin:

- Ultracom NEXT ohjelmassa: avaa päävalikko-> seurantalaitteet -> valitse haluamasi laite ja poista laite listalta, jolloin laite palautuu tehdasasetuksiin.

- Vanhassa Ultracom ohjelmassa: avaa Ultracom ohjelmisto ja valitse Ultracom R10 laitteesi laitteet-listalta -> avaa “info“-valikko ruudun alalaidasta -> avaa ruudun oikeasta yläkulmasta lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä) -> valitse ”Tehdasasetukset”. Ohjelma varmistaa, että haluatko palauttaa laitteen tehdasasetuksiin ja lisäksi poistaa reitit palvelimelta, valitse haluamasi vaihtoehto ja napauta ”OK”. Huomaa, että reittien poistaminen poistaa reitit pysyvästi, eikä reittejä voida palauttaa jälkikäteen.

Voinko vaihtaa R10 laitteeseen oman SIM-kortin ja mitkä ovat liittymän vaatimukset?

Ultracom R10 toimitetaan valmiiksi esiasennetulla Ultracom Global SIM kortilla. Kortti sisältää valmiiksi kaikki tarvittavat toiminnot. Jos haluat kuitenkin käyttää omaa liittymääsi R10 laitteessasi, tulee kortilla olla mobiilidata, tekstiviestit, sekä soitto-ominaisuus.

Käytettävän kortin tulee olla kooltaan nano-SIM. Panta osaa avata yleisimmät PIN-koodit (0000,1234 jne.). Panta määrittää yhteysosoitteen automaattisesti, kun pantaan vaihdetaan uusi SIM-kortti. Katso lisätietoja kortin vaihtamisesta laitteen mukana tulevasta käyttöoppaasta.


R10 laitteessani palaa vihreä tai punainen valo jatkuvasti, eikä laite paikanna?

Jos laitteessa palaa punainen valo jatkuvasti, voi laitteessa olla vikatilanne päällä (laitteessa ei ole SIM-korttia, SIM-kortin PIN-koodi on sellainen, ettei laite voi avata sitä tai laitteessa on vika). Varmista, että laitteessa on SIM-kortti ja kokeile ottaa PIN-kysely pois päältä. Jos käytit laitteessa olevaa Ultracom Global SIM-korttia jossakin toisessa laiteessa, on kortti lukittunut ja vain tukemme voi avata kortin. Ole hyvä ja ota yhteyttä tukeemme.

Jos laitteessa palaa vihreä valo jatkuvasti, odottaa laite käyttöönottoa. Ota laite käyttöön ohjelmiston käyttöoppaan opastusta noudattaen. Löydät ohjelmistojen käyttöoppaat tästä linkistä.


R10 laitteeni ei vastaa puheluihin?

Soittajan tulee olla laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä. Jos haluat että muut voivat soittaa pantaan, tulee soittaminen sallia. 

 

Soitto sallitaan Nextissä seurantalaitteissa, Hybrid-laitteen asetuksista ja vanhassa Ultracom ohjelmassa info-valikosta. Soiton salliminen nollaantuu, kun laitteesta käytetään virtoja pois.

 Huomaa, että soittava numero ei saa olla salainen ja soittavan puhelimen numeron näyttö tulee olla sallittuna.

R10 laitteeni haukkulaskuri on liian herkkä tai liian epäherkkä?
Laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä.

 

Ultracom Next ohjelmassa: varmista, että panta on päällä -> avaa päävalikko -> seurantalaitteet -> valitse laitteesi ja valitse haukkuherkkyyden säätö.

 

Jos panta rekisteröi haukut, mutta ei vaihda reittiviivan väriä, niin säädä koirakohtaista haukkurajaa: avaa päävalikko -> koirat -> valitse koirasi -> vaihda haukkurajan arvo. Haukkuraja on jaollinen paikannusvälille. Esimerkiksi mikäli käytät haukkurajana arvoa 6 ja paikannusvälinä arvoa 60 sekuntia, tulee koiran haukkua 10 kertaa minuutissa, jotta ohjelma tulkitsee koiran haukkuvan (60 sek/haukkuraja 6 = 10). Tällä määritetään, että kuinka herkästi ohjelma vaihtaa reittiviivan värin.

 

Vanhassa Ultracom ohjelmassa: varmista, että panta on päällä -> Ultracom ohjelmiston alavalikko ja valitse "info" -> avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse "Haukun herkkyys". Säädä herkkyyttä haluamaasi suuntaan.

Jos ohjelma ei piirrä haukkuviivaa punaisella värillä koiran haukkuessa, kokeile säätää pannan haukkurajaa:

  1. Avaa ohjelman päävalikko ja valitse "Laitteet". 
  2. Muokkaa laitetta (Android: pidä sormea laitteen päällä ja valitse ruudun ylälaidasta "muokkaa" (kynä-ikoni). Apple: Pyyhkäise sormella laitteen kohdalla ruudun oikeasta laidasta vasemmalle ja valitse "Muokkaa". 
  3. Etsi valinta "Haukkuraja" ja muuta haukkurajan arvoa. Jos asettamasi haukkuraja (haukkujen määrä) ylittyy asetetun paikannusvälin aikana, vaihdetaan viivan väri punaiseksi ilmaisemaan haukkua. Esimerkiksi jos asetat haukkurajaksi viisi ja paikannusväliksi on asetettu viisi sekuntia, tulee koiran haukkua viisi kertaa viiden sekunnin aikana, jotta ohjelma tulkitsee koiran haukkuvan.

Jos käytät pääsääntöisesti tiheämpiä paikannusvälejä (5-20 sek) on suositeltavaa käyttää haukkurajana arvoa 1-2. Jos käytät yli 20 sek paikannusvälejä, kannattaa haukkurajaksi asettaa 5.

Puhelinnumeroni vaihtui ja en ole enää laitteen pääkäyttäjä?

Laitteelle pitää tehdä aina tehdasasetusten palautus, ennen kuin pääkäyttäjän puhelinnumero vaihdetaan. Jos sinulla ei ole enää pääsyä vanhaan puhelinnumeroon/ohjelmaan, jotta voisit nollata laitteen, täytyy sinun olla yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen. Jotta tuki voi varmistua laitteen omistajuudesta, ota kuva laitteen käyttöoppaan ensimmäisellä sivulla olevasta ID-tarrasta ja liitä kuva tarrasta tukipyyntöösi.