Avius usein kysyttyä

Käykö Ultracom Aviuksen VHF-vastaanotin myös R10 Hybridin paikannukseen ja voiko R10 Hybridin VHF-vastaanottimella paikantaa myös Aviusta?

Aviuksen VHF-vastaanottimella voi myös paikantaa R10 Hybridiä ja R10 Hybridin VHF-vastaanottimella voi paikantaa Avius pantoja. Aviuksen VHF-vastaanotin tulee kuitenkin olla päivitettynä uusimpaan ohjelmistoversioon. Löydät päivitysohjeen Avius päivitysohjeesta ja versiotiedoista.

Kuinka vapautan vastaanottimen Bluetooth-yhteyden, jotta voin yhdistää vastaanottimen toiseen mobiililaitteeseen?

Avius VHF-vastaanotin voi olla kytkettynä yhteen mobiililaitteeseen kerrallaan. Jos mobiililaitetta halutaan vaihtaa, tulee Avius-vastaanottimen Bluetooth-yhteys vapauttaa.

Ultracom Next ohjelmassa:

Avaa päävalikko ja valitse "asetukset". Valitse vastaanottimesi ja poista vastaanotin ohjelmasta. Vastaanottimen Bluetooth-yhteys mobiililaitteeseen katkeaa ja se voidaan yhdistää toiseen mobiililaitteeseen.

Vanhassa Ultracom ohjelmassa:

AviusLINK vapautetaan avaamalla ohjelmiston päävalikko ja valitsemalla “asetukset“. Avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse toiminto "Vapauta AviusLINK". Hyväksy vapautus, jonka jälkeen Avius VHF-vastaanotin on vapautettu ja se voidaan yhdistää toiseen mobiililaitteeseen.

Voiko Avius pannalla olla useita pääkäyttäjiä ja miten vaihdan pääkäyttäjän?
Ultracom Next ohjelmassa:

Anna ystävällesi hallintaoikeus avaamalla päävalikko ja valitse "seurantalaitteet". Valitse Avius laitteesi ja listää ystäväsi hallinnoijaksi. Ellei ystävälläsi jo ole omaa vastaanotinta liitettynä ohjelmaan, voi tämä lisätä vastaanottimen ohjelman asetukset-valikosta. Jotta molemmat näkevät laitteen kartalla, tulee teidän olla liittyneenä samaan ryhmään. Lisätietoa ryhmistä löytyy Next käyttöoppaista.

Vanhassa Ultracom ohjelmassa: Avius pannan pääkäyttäjänä voi toimia kaikki vastaanottimien omistajat, jotka tietävät pannan ID-numeron ja salasanan. Pääkäyttäjiä ei voi erikseen hallinnoida Avius pannalle ohjelmasta.
En saa yhteyttä Avius vastaanottimeen?
Varmista että sinulla on VHF-yhteys päällä (pieni vastaanottimen kuva ruudun ylälaidassa vihreänä. Jos ikoni on harmaa, niin napauta ikonia jotta se muuttuu vihreäksi) ja puhelimen Bluetooth-päällä.

Mikäli yhdistäminen ei onnistu vastaanottimen vakio toimintatilalla, voit kokeilla vaihtaa toimintatilan. Toimintatila vaihdetaan pitämällä vastaanottimen yhteyspainiketta (virtapainikkeen alla oleva painike) pohjassa noin kuuden sekunnin ajan. Laite väläyttää vihreää led-valoa, ilmaistakseen toimintatilan olevan vaihtumassa. Vapauta painike ja odota, että laite vaihtaa toimintatilan.

Toimintatilan vaihduttua, välkkyy vastaanottimen sininen Bluetooth led-valo kaksi kertaa sekunnissa, kunnes yhteys on muodostettu onnistuneesti, jonka jälkeen led-valo välkkyy kerran kolmessa sekunnissa. Huomaa, että toimintatilan vaihtamisen jälkeen tulee laitteen AviusLINK vapauttaa ohjelmistosta ja yhteyden muodostaminen aloittaa alusta.

Ultracom Next ohjelmassa:

Avaa päävalikko ja valitse "asetukset". Valitse vastaanottimesi ja poista vastaanotin ohjelmasta. Vastaanottimen Bluetooth-yhteys mobiililaitteeseen katkeaa ja se voidaan yhdistää toiseen mobiililaitteeseen. Voit nyt lisätä laitteen uudelleen ohjelmaan.

Vanhassa Ultracom ohjelmassa:

AviusLINK vapautetaan avaamalla ohjelmiston päävalikko ja valitsemalla “asetukset“. Avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse toiminto "Vapauta AviusLINK". Hyväksy vapautus, jonka jälkeen Avius vastaanotin on vapautettu ja se voidaan yhdistää ohjelmaan uudelleen. Palaa takaisin karttanäkymään ja napauta ruudun ylälaidassa olevaa pientä Avius vastaanottimen kuvaketta, yhdistääksesi Avius vastaanottimen mobiililaitteeseesi.

Jos et edelleenkään saa yhteyttä vastaanottimeen, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.
En saa yhteyttä Avius pantaan?

Varmista että sinulla on VHF-yhteys päällä (pieni vastaanottimen kuva ruudun ylälaidassa vihreänä. Jos ikoni on harmaa, niin napauta ikonia jotta se muuttuu vihreäksi) ja puhelimen Bluetooth-päällä.

Ultracom Next ohjelma:

Jos olet lisäämässä pantaa ohjelmaan, varmista että panta on satelliittiyhteydessä (ulkona ja pannan vihreä valo välkkyy kolmen sekunnin välein). Varmista myös että käytät pannan ID-numeroa, joka löytyy pannan käyttöoppaan ensimmäiseltä sivulta ID tarrasta sekä pantaosan alta erillisestä tyyppitarrasta.

Jos et edelleenkään saa muodostettua yhteyttä pantaan, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.

Vanha Ultracom ohjelma:
Varmista, että olet lisännyt Avius laitteesi oikealla ID-numerolla ohjelmaan (pannan ID:llä). Avaa ohjelman päävalikko, valitse “laitteet“, muokkaa Avius laitettasi (Android: pidä sormea laitteen päällä ja valitse kynä-ikoni (muokkaa). Apple: pyyhkäise sormella laitteen kohdalta oikealta vasemmalle ja valitse “muokkaa“).

Varmista, että laitteen tyyppi on Avius ja laitteen ID-numeroksi on määritetty pannan (ei vastaanottimen) ID-numero. Huomaa, että Avius laitteen salasana on vakiona 0000. Jos kyseessä on uusi laite, tulee laite ottaa ensin käyttöön vakiosalasanalla ja salasana tulee vaihtaa vasta tämän jälkeen. Löydät lisätietoja kohdasta "Miten vaihdan salasanan Avius pantaani?".

Jos et edelleenkään saa muodostettua yhteyttä pantaan, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.

Miten vaihdan salasanan Avius pantaani?

Avius laitteen tehdas salasana on 0000.

Salasanan vaihto Ultracom Next ohjelmassa:
Next arpoo laitteelle oman uuden salasanan, kun laite lisätään ohjelmaan.

Salasanan vaihto vanhassa Ultracom ohjelmassa:
Varmista että sinulla on Avius laite valittuna ja avaa info-valikko karttaruudun alalaidasta (i-kirjain). Avaa lisävalikko oikeasta yläkulmasta ja valitse listalta “Salasanan vaihto”. Vaihda salasana haluamaksesi. Huomaa, että Avius pannan ja vastaanottimen tulee olla vierekkäin, kun teet salasanan vaihdon. Muista ilmoittaa vaihtunut salasana myös muille laitetta seuraaville henkilöille.

Avius laitteeni haukkulaskuri on liian herkkä tai liian epäherkkä?
Laitteen pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä seuraavasti:

Ultracom Next ohjelma:

1. Avaa ohjelmiston päävalikko.
  2. Valitse "seurantalaitteet"
  3. Valitse laitteesi ja valitse "Haukkulaskurin herkkyys"

Säädä haukkulaskuria haluamaasi suuntaan: isompi arvo on herkempi haukkulaskuri ja pienempi arvo on epäherkempi haukkulaskuri.

Vanha Ultracom ohjelma:
  1. Käynnistä Avius panta ja vastaanotin.
  2. Avaa Ultracom-ohjelmisto ja varmista, että sinulla on oikea laite valittuna.
  3. Avaa ruudun alalaidasta info-valikko.
  4. Avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse "Haukun herkkyys".
  5. Vaihda haukun herkkyyttä ja lähetä asetus pannalle.

Jos ohjelma ei piirrä haukkuviivaa punaisella värillä koiran haukkuessa, kokeile säätää pannan haukkurajaa:

1. Avaa ohjelman päävalikko ja valitse "Laitteet".
  2. Muokkaa laitetta (Android: pidä sormea laitteen päällä ja valitse ruudun ylälaidasta "muokkaa" (kynä-ikoni). Apple: Pyyhkäise sormella laitteen kohdalla ruudun oikeasta laidasta vasemmalle ja valitse "Muokkaa".
  3. Etsi valinta "Haukkuraja" ja muuta haukkurajan arvoa. Jos asettamasi haukkuraja (haukkujen määrä) ylittyy asetetun paikannusvälin aikana, vaihdetaan viivan väri punaiseksi ilmaisemaan haukkua. Esimerkiksi jos asetat haukkurajaksi viisi ja paikannusväliksi on asetettu viisi sekuntia, tulee koiran haukkua viisi kertaa viiden sekunnin aikana, jotta ohjelma tulkitsee koiran haukkuvan.

Jos käytät pääsääntöisesti tiheämpiä paikannusvälejä (5-20 sek) on suositeltavaa käyttää haukkurajana arvoa 1-2. Jos käytät yli 20 sek paikannusvälejä, kannattaa haukkurajaksi asettaa 5.