Piirtokokoelman luominen ja ulkoisten aineistojen liittäminen (Oma riista)

Ultracom NEXT:

Ultracom NEXT ohjelmistossa Oma riista aineistoja ja valtion aineistoja hallinoidaan kartta-aineistoista. Kartta-aineistot löytyvät avaamalla ohjelman päävalikko ja valitsemalla "Kartta-aineistot". Aineistot päivittyvät automaattisesti kartalle.

Lue Ultracom NEXT ohjelmiston karttamerkintöjen tekemisestä erilliseltä sivulta: Android ja Apple. Huomaa, ettei ohjelma tue Betan alkuvaiheessa Omat sivut palvelussa luotuja piirtokokoelmia.

Vanha Ultracom ohjelma (aineistoja hallitaan Omat sivut palvelussa):

Voit kirjautua Omat sivut palveluun:

Omat sivut käyttäjänimi on puhelinnumero, jossa sinulla on ohjelma asennettuna. Salasana löytyy ohjelman "omat tiedot"-valikosta (avaa ohjelman päävalikko -> omat tiedot -> päivitä näkymä, jolloin salasana ilmestyy ruutuun).

1. Napauta näkymän päävalikossa olevaa "Piirtokokoelmat"-valintaa.
  2. Luo uusi piirtokokoelma (anna piirtokokoelmalla kuvaava nimi).
  3. Navigoi ruudun alalaitaan ja liitä haluamasi Oma riista -aineistotunnus kohdassa "Ulkoiset aineistot".
  4. Voit myös halutessasi lisätä kartalle Metsähallituksen metsästysalueita (valtion maita) napauttamalla pudotusvalikkoa ja liittämällä haluamasi alueen piirtokokoelmaan.
  5. Voit antaa ystävillesi käyttöoikeuksia piirtokokoelmaasi kohdasta "Kokoelman käyttöoikeudet.

Liittämäsi piirtokokoelma ei päivity automaattisesti Ultracom ohjelmiston kartalle, joten päivitä kartta-aineisto seuraavasti:

1. Avaa Ultracom ohjelmiston päävalikko ja valitse "Piirtokokoelmat". Varmista, että piirtokokoelmasi näkyy valikossa.
  2. Päivitä ohjelman karttapalat:
    • Android: avaa päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta ”UC”-ikonista -> valitse asetukset -> valitse ”kartta”-välilehti -> valitse ”Poista karttoja…” ja poista kaikki karttapalat.
    • Apple iOS: avaa karttatyökalut ruudun vasemmasta alakulmasta (punainen pallukka, jonka sisällä valkoinen risti) -> karttanäytölle avautuvista karttatyökaluista valitse oikeanpuoleisin valinta (kiertävä nuoli). Tämä päivittää yksittäisen karttanäkymän karttapalat. Huomaa, että karttapalat päivitetään vain kyseiseen mittakaavaan.