Ultracom for Apple iOS - 4. Laitteen lisääminen ohjelmistoon

4.1 Hae palvelusta

Varmista ensin, että paikannettava laite on otettu käyttöön noudattaen laitteen mukana tullutta käyttöopasta.

Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta, napauttamalla UC-ikonia. Valitse valikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Hae palvelusta” valintaa. Voit hakea ja lisätä laitteen suoraan laitteen ID-numerolla (R10 ja Avius) tai puhelinnumerolla (Koira-GPS ja Novus).

Novuksen ja Koira-GPS:n voi hakea ”Hae palvelusta”-toiminnolla, jos laite on otettu käyttöön aikaisemmin ja laite on lähettänyt paikkatietoa palvelimelle.

Kun syötät laitteen ID-numeron sille varattuun kenttään ja napautat ”Hae”-valintaa; jos kyseessä on laitteen ensimmäinen käyttökerta, ei ohjelma kysy salasanaa. Jos laite on jo käyttöönotettu ja olet lisäämässä seurantaan esimerkiksi ystäväsi laitetta, kysyy ohjelma salasanaa.

4.2 Ultracom R10

Varmista ensin, että paikannettava laite on otettu käyttöön noudattaen laitteen mukana tullutta käyttöopasta.

Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta, napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta valikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Ultracom R10” -valintaa. Syötä laitteen ID-numero sille varattuun kenttään ja napauta ”Hae”-valintaa. Löydät ID-numeron R10-laitteen käyttöoppaasta. Jos kyseessä on laitteen ensimmäinen käyttökerta ei ohjelma kysy salasanaa. Jos laite on jo käyttöönotettu ja olet lisäämässä seurantaan esimerkiksi ystäväsi laitetta, kysyy ohjelma salasanaa.

Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet, johon tulee syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

• Perustiedoista löytyy laitteen käyttöön tarvittavat tiedot kuten ID, nimi, kuvake, seurannan salasana ja hallinnan salasana.
    • Laite ID: Laitteen ID-numero, jolla laitetta paikannetaan järjestelmästä. Löydät ID:n laitteen käyttöoppaan ensimmäiseltä sivulta.
    • Nimi: Anna laitteelle kuvaava nimi. Napauta kenttää, jolloin pääset kirjoittamaan laitteelle oman nimen.
    • Kuvake: Voit määrittää laitteelle haluamasi kuvakkeen. Löydät lisää valintoja pyyhkäisemällä ruutua oikealle tai vasemmalle. Valittuna oleva ikoni on ruudun keskellä.
    • Seuranta salasana: Määritä laitteen seuraajille salasana. Tämä on alimman tason salasana, jolla laitetta voi seurata. Seuraajat eivät voi muuttaa laitteen asetuksia, kuten paikannusväliä. Laitteella on myös kaksi muuta tasoa: hallinta ja pääkäyttäjä, joista lisää myöhemmin.
    • Hallinta salasana: Määritä laitteen hallintaan salasana. Käyttäjä, joka tietää laitteen hallinnan salasanan, voi vaihtaa mm. paikannusväliä ja laitteen muita asetuksia.

• Lisätiedot välilehdeltä voidaan laitteelle määritellä tarkemmin asetuksia, kuten reitin väri, reittipisteiden lukumäärä, puhelinnumero ym.
    • Puh.Nro: Kenttään voidaan syöttää laitteen puhelinnumero. Tämä mahdollistaa laitteen soittotoiminnon käyttämisen (haukunkuuntelun). Ultracom R10 laitteen mukana tulevan Ultracom Global SIM-kortin numero löytyy käyttöoppaan ensimmäiseltä sivulta. Puhelinnumero syötetään ohjelmaan kansainvälisessä muodossa (esim. +358401234567. Huomaa että R10 liittymän suuntanumero alkaa merkeillä +45).
    • Näytä kartalla: Valinta määrittää, että näytetäänkö laitetta ohjelmiston karttapohjalla. Näytä kartalla on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti piilottaa yksittäisen laitteen karttanäkymästä.
    • Haukkuraja: Valinnalla määritetään montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma reagoi liian herkästi ääniin ja tulkitsee mm. risujen osumisen laitteen koteloon haukuksi.
    • Reittipisteiden määrä: Valinta määrittää montako paikannuspistettä piirretään kartalle. Korkeampi luku näyttää reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienempi luku lyhentää reittiviivaa.
    • Suosikki: Valinnalla voidaan määrittää laite suosikiksi laitteet-listalle. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden ym. mukaan.

• Pääkäyttäjä välilehdellä voidaan määrittää laitteen muut pääkäyttäjät.
    • Ensimmäinen pääkäyttäjä (pääkäyttäjä 1) on laitteen omistaja. Voit määrittää muita pääkäyttäjiä napauttamalla haluttua kenttää (pääkäyttäjä 2 tai 3). Pääkäyttäjiä voi olla maksimissan kolme. Pääkäyttäjällä on täydet oikeudet laitteen hallintaan ja kaikkiin toimintoihin. Laitteen pääkäyttäjä voi myös poistaa ja lisätä muita pääkäyttäjiä, sekä vaihtaa hallinnan ja seurannan salasanaa. Laite vastaa aina pääkäyttäjälle tekstiviestikyselyihin ja puheluihin, vaikka tekstiviestit ja soitto olisi estettynä laitteen asetuksista.

Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa. Ohjelma palaa karttanäkymään ja laitteen paikannus käynnistyy.

4.3 Koira-GPS ja Novus

Varmista ensin, että paikannettava laite on otettu käyttöön noudattaen laitteen mukana tullutta käyttöopasta. Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta valikosta ”Lisää laite…”. Napauta ”Koira-GPS /Novus laite” valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet, johon tulee syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

Laitteen perustietoja ovat:

• Tyyppi: Laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Koira-GPS/Novus laite).
  • Puhelinnumero: Syötä paikannuslaitteen puhelinnumero kansainvälisessä muodossa (esim. +358451234567).
  • Salasana: Anna laitteelle haluamasi salasana.
  • Nimi: Kirjoita laitteelle kuvaava nimi.
  • Kuvake: Voit määrittää laitteelle haluamasi kuvakkeen. Löydät lisää valintoja pyyhkäisemällä ruutua oikealle tai vasemmalle. Valittuna oleva ikoni on ruudun keskellä.
  • Näytä kartalla: Valinta määrittää, että näytetäänkö laitetta ohjelmiston karttapohjalla. Näytä kartalla on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti piilottaa yksittäisen laitteen karttanäkymästä.
  • Haukkuraja: Valinnalla määritetään montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma reagoi liian herkästi ääniin ja tulkitsee mm. risujen osumisen laitteen koteloon haukuksi.
  • Reittipisteiden määrä: Valinta määrittää montako paikannuspistettä piirretään kartalle. Korkeampi luku näyttää reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienempi luku lyhentää reittiviivaa.
  • Suosikki: Valinnalla voidaan määrittää laite suosikiksi laitteet-listalle. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden ym. mukaan.

Kun olet syöttänyt pyydetyt tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa. Ohjelma kysyy yhteysosoitteen (APN) määrittämistä. Jos olet lisäämässä seurantaan ystäväsi laitetta, valitse ”Peruuta”. Muussa tapauksessa valitse ”Aseta yhteysosoite”.

Napauta avautuvasta näkymästä pudotusvalikkoa ”Verkko-operaattori”. Valitse avautuvasta listasta laitteessasi olevan SIM-kortin operaattori. Ohjelmisto lisää automaattisesti valintasi mukaan operaattorin yhteysosoitteen sille varattuun kenttään. Valinnan alla on kenttä ”Käynnistä paikkatiedon lähetys”, joka on valmiiksi merkattuna. Tämä valinta käynnistää laitteen paikantamisen oletus paikannusvälillä (60 sekuntia).

Lähetä asetusviesti napauttamalla ruudun ylälaidassa olevaa ”Lähetä asetusviesti”-valintaa. Ohjelmisto luo tekstiviestin, jossa on laitteen asetuksia. Lähetä molemmat ohjelman luomat asetusviestit laitteelle. Ohjelma kuittaa hetken kuluttua laitteen yhteysosoitteen vaihdetuksi ja laitteen paikannus käynnistyy.

4.4 Ultracom ohjelma

Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta valikosta ”Lisää laite…”. Napauta ”Ultracom ohjelma” valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet, johon tulee syöttää paikannettavalle ohjelmistolle tarvittavat tiedot

Ohjelman perustietoja ovat:

• Tyyppi: Laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Ultracom ohjelma).
  • Puhelinnumero: Syötä paikannuslaitteen puhelinnumero kansainvälisessä muodossa (esim. +358451234567).
  • Salasana: Anna paikannettavan ohjelmiston oman paikan salasana.
  • Nimi: Kirjoita seurattavalle ohjelmalle kuvaava nimi.
  • Kuvake: Voit määrittää laitteelle haluamasi kuvakkeen. Löydät lisää valintoja pyyhkäisemällä ruutua oikealle tai vasemmalle. Valittuna oleva ikoni on ruudun keskellä.
  • Näytä kartalla: Valinta määrittää, että näytetäänkö seurattavaa ohjelmistoa karttapohjalla. Näytä kartalla on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti piilottaa yksittäisen laitteen karttanäkymästä.
  • Reittipisteiden määrä: Valinta määrittää montako paikannuspistettä piirretään kartalle. Korkeampi luku näyttää reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienempi luku lyhentää reittiviivaa.
  • Suosikki: Valinnalla voidaan määrittää laite suosikiksi laitteet-listalle. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden ym. mukaan.

Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa. Ohjelmisto palaa ”Laitteet”-näkymään. Palaa takaisin karttanäkymään napauttamalla lisättyä ohjelmistoa. Paikannettava ohjelmisto ilmestyy karttanäytölle, mikäli laitteessa on oma sijainti ja laiteseuranta päällä.

4.5 Avius panta

Varmista ensin, että paikannettava laite on otettu käyttöön noudattaen laitteen mukana tullutta käyttöopasta. Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-. Valitse avautuvasta valikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Avius panta” valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet, johon tulee syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

Laitteen perustietoja ovat:

• Tyyppi: Laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Avius panta).
  • Panta ID: Syötä tähän Avius-pannan ID-numero. ID-numero löytyy Avius pannan ohjekirjasta ensimmäiseltä sivulta tai pantaosan alta.
  • Salasana: Anna laitteelle haluamasi salasana.
  • Nimi: Kirjoita laitteelle kuvaava nimi.
  • Kuvake: Voit määrittää laitteelle haluamasi kuvakkeen. Löydät lisää valintoja pyyhkäisemällä ruutua oikealle tai vasemmalle. Valittuna oleva ikoni on ruudun keskellä.
  • Näytä kartalla: Valinta määrittää, että näytetäänkö laitetta ohjelmiston karttapohjalla. Näytä kartalla on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti piilottaa yksittäisen laitteen karttanäkymästä.
  • Haukkuraja: Valinnalla määritetään montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma reagoi liian herkästi ääniin ja tulkitsee mm. risujen osumisen laitteen koteloon haukuksi.
  • Reittipisteiden määrä: Valinta määrittää montako paikannuspistettä piirretään kartalle. Korkeampi luku näyttää reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienempi luku lyhentää reittiviivaa.
  • Suosikki: Valinnalla voidaan määrittää laite suosikiksi laitteet-listalle. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden ym. mukaan.

Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta löytyvää ”Tallenna”-valintaa. Ohjelmisto palaa ”Laitteet”-näkymään. Palaa takaisin karttanäkymään napauttamalla lisättyä laitetta.

Muodosta yhteys isäntälaitteeseesi käynnistämällä AviusLINK karttaruudun ylälaidasta (pieni Avius isäntälaitteen kuva). Tämä avaa AviusLINK-isäntälaitehaun. Mobiililaitteesi voi pyytää lupaa Bluetooth-yhteyden muodostamiseen, hyväksy luvan antaminen. Valitse listalta oma Avius isäntälaitteesi. Jos laitetta ei löydy, napauta ruudun oikeassa yläkulmassa näkyvää ”suurennuslasi”-kuvaketta, jolloin ohjelma yrittää hakea isäntälaitetta uudelleen. Hyväksy Bluetooth-liitospyyntö ohjelmasta valitsemalla ”OK”. Yhteys muodostetaan mobiililaitteen ja Avius-isäntälaitteen välille.

Huom! Laitteen paritus on suositeltavaa tehdä siten, ettei lähistöllä ole muita Avius isäntälaitteita.

Mikäli haluat jakaa laitteen lähettämää paikkatietoa automaattisesti mobiililaitteellasi, kytke seuranta päälle ruudun ylälaidasta löytyvällä ”Laiteseuranta päälle/pois” -valinnalla (pieni S-kirjaimen näköinen ikoni ruudun ylälaidassa). Tällöin paikkatieto jaetaan palvelimelle, josta muut käyttäjät voivat seurata laitetta 30 sek välein (käyttäjien tulee tietää laitteen ID-numero ja salasana).

Voit halutessasi sammuttaa ja käynnistää AviusLINKin ruudun ylälaidasta löytyvällä ”AviusLINK päälle/pois”-toiminnolla (ikoni on pieni Avius isäntälaitteen kuva).

4.6 Avius pantahaku

Varmista ensin, että paikannettava laite on otettu käyttöön noudattaen laitteen mukana tullutta käyttöopasta.

Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta valikosta ”Lisää laite…”.  Napauta ”Avius pantahaku” -valintaa. Aseta Avius panta ja Avius isäntälaite vierekkäin siten, että laitteiden antennit risteävät toisiaan.

Ohjelma kysyy lisättävän Avius-laitteen nimeä. Syötä laitteelle kuvaava nimi ja napauta ”Käynnistä”-valintaa. Ohjelma avaa Avius isäntälaitehaun. Ohjelmisto pyytää lupaa käyttää mobiililaitteen Bluetooth-yhteyttä. Valitse ”Kyllä” jolloin ohjelma etsii läheltä löytyviä Avius-isäntälaitteita. Valitse listalta Avius-isäntälaitteesi. Ohjelma lisää laitteen antamallasi nimellä ”Laitteet”-listalle. Laite lisätään vakioasetuksilla, jolloin salasana on 0000. On suositeltavaa muuttaa salasana myöhemmin ohjelman ”info”-valikon kautta.

Huom! Laitteen paritus on suositeltavaa tehdä siten, ettei lähistöllä ole muita Avius isäntälaitteita.

Mikäli haluat jakaa laitteen lähettämää paikkatietoa automaattisesti mobiililaitteellasi, kytke seuranta päälle ruudun ylälaidasta löytyvällä ”Laiteseuranta päälle/pois” -valinnalla (pieni S-kirjaimen näköinen ikoni ruudun ylälaidassa). Tällöin paikkatieto jaetaan palvelimelle, josta muut käyttäjät voivat seurata laitetta 30 sek välein (käyttäjien tulee tietää laitteen ID-numero ja salasana).

4.7 TrackerLIVE

Avaa ohjelmiston päävalikko ruudun vasemmasta yläkulmasta napauttamalla UC-ikonia. Valitse avautuvasta valikosta ”Lisää laite…”. Napauta ”Tracker LIVE” -valintaa. Ohjelma avaa laitteen ominaisuudet, johon tulee syöttää laitteelle tarvittavat tiedot.

Laitteen perustietoja ovat:

• Tyyppi: Laitteen tyyppi on valmiiksi valittuna (Avius panta).
  • Jakonimi: Syötä tähän Tracker- tai Pointer-laitteen jakonimi. Saat jakonimen laitteen omistajalta. Jakonimi tulee kirjoittaa täsmälleen samalla tavalla, kuin se on kirjoitettu Tracker-ohjelmistossa.
  • Katselijan salasana: Anna seurattavan laitteen katselijan salasana. Saat salasanan laitteen omistajalta. Salasana tulee kirjoittaa täsmälleen samalla tavalla, kuin se on kirjoitettu Tracker-ohjelmistossa.
  • Nimi: Kirjoita laitteelle kuvaava nimi.
  • Kuvake: Voit määrittää laitteelle haluamasi kuvakkeen. Löydät lisää valintoja pyyhkäisemällä ruutua oikealle tai vasemmalle. Valittuna oleva ikoni on ruudun keskellä.
  • Näytä kartalla: Valinta määrittää, että näytetäänkö laitetta ohjelmiston karttapohjalla. Näytä kartalla on kätevä, jos haluat esimerkiksi väliaikaisesti piilottaa yksittäisen laitteen karttanäkymästä.
  • Haukkuraja: Valinnalla määritetään montako haukahdusta laitteen haukkulaskurin tulee rekisteröidä, ennen kuin laite tulkitsee koiran haukkuvan. Liian korkealle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma ei reagoi riittävän nopeasti koiran haukkuihin. Liian matalalle asetettu haukkuraja voi aiheuttaa tilanteen, jossa ohjelma reagoi liian herkästi ääniin ja tulkitsee mm. risujen osumisen laitteen koteloon haukuksi.
  • Reittipisteiden määrä: Valinta määrittää montako paikannuspistettä piirretään kartalle. Korkeampi luku näyttää reittiä pidemmältä ajanjaksolta ja pienempi luku lyhentää reittiviivaa.
  • Suosikki: Valinnalla voidaan määrittää laite suosikiksi laitteet-listalle. Laitteita voidaan suodattaa laitelistalla mm. suosikkien, aktiivisuuden ym. mukaan.

Kun olet syöttänyt laitteelle tarvittavat tiedot, napauta ruudun ylälaidasta ”Tallenna”-valintaa. Ohjelmisto palaa ”Laitteet”-näkymään. Palaa takaisin karttanäkymään napauttamalla lisättyä laitetta. Laitteen paikka ilmestyy näkyviin noin minuutin kuluessa (laitteen on oltava päällä sekä jakonimen ja salasanan on oltava oikein). Jos ohjelma ilmoittaa minuutin jälkeen edelleen ”laitetta ei löydy”, niin tarkista laitteen asetukset ja varmista että laite on päällä.