Ultracom for Apple iOS - 5. Ohjelmiston karttanäkymä

5.1 Yleistä

Ohjelmiston karttanäkymästä näet laitteiden sijainnin, reitin ja voit muun muassa säätää yleisiä asetuksia.

Ruudun oikeassa yläkulmassa näkyy ilmoitetun kahden pystyviivan välissä olevan etäisyyden metri tai kilometrimäärä.

Napauttamalla punavalkoista nuolta ruudun oikeassa laidassa, aukeavat kartan loitonnus ja lähennysvalinnat, sekä mittakaavan valinta. Mittakaavan valinnasta voit valita käyttöön myös ilmakuvakartan (vain kartta-aineistossa MML101).

Karttaa voidaan siirtää liikuttamalla sormea kartalla. Kartta voidaan lähentää vetämällä kahta sormea yhteen tai loitontaa vetämällä kahta sormea erilleen.

Huom! Karttanäkymässä näytetään vain aktiivisena (päällä) olevat laitteet.

5.2 Ohjelmiston yläpalkki ja ikonit

Ruudun vasemmasta yläkulmasta voit avata ohjelmiston päävalikon. Päävalikko avautuu napauttamalla UC-ikonia. Oman paikan nopeus ja matkamäärä näytetään ruudun ylälaidassa, mikäli oma sijainti on päällä. Matkamäärän voi nollata napauttamalla yläpalkissa näkyvää matkamäärää.

AviusLINK päälle/pois: valinnalla voidaan kytkeä päälle/pois Avius-laitteiden seurantaan tarvittava AviusLINK.

Laiteseuranta päälle/pois: GSM-pohjaisten laitteiden (R10, Novus sekä Koira-GPS) seurantaan ja Avius laitteiden paikan jakamiseen tarvittava laiteseuranta.

Oma sijainti päälle/pois: voit kytkeä päälle oman sijainnin. Oman sijainnin tila ilmaistaan ruudun alalaidassa oman sijainnin ilmaisimella.

Ikonien tilat ovat seuraavat:

• Harmaa: Toiminto ei ole päällä.
  • Keltainen: Toiminto on käynnistymässä tai haluttua toimintoa ei voida suorittaa ilman käyttäjän toimenpidettä. Esimerkiksi mobiililaitteen GPS-vastaanotin on pois päältä, mobiilidata on pois päältä, Avius isäntälaite on pois päältä tai palvelimeen ei saada yhteyttä.
  • Vihreä: Yhteys muodostettu ja toiminto on käytössä.

5.3 Ohjelmiston alapalkki ja ikonit

Ruudun alalaidasta löytyy valittuna olevan laitteen hallinnointiin käytettävät valinnat.

Keskellä näkyy valittuna olevan laitteen nimi, oikealle laitteen nopeus, viimeisimmän paikkatiedon aika (montako tuntia, minuuttia ja sekuntia on kulunut viimeisimmästä paikkatiedosta), sekä oman tai kursorin etäisyys valittuna olevaan laitteeseen.

Voit lukita valittuna olevan laitteen seurannan napauttamalla ”tassu”-ikonia. Kuvakkeen sisälle ilmestyy lukko ilmaisemaan seurannan olevan lukittuna laitteeseen. Lukituksen voi poistaa siirtämällä kursoria karttanäytöllä.

Napauttamalla alapalkkia ylöspäin avautuu valittuna olevan laitteen toiminnot ja asetukset.