Ultracom for Android - 7. Päävalikon toiminnot

7.1 Laitteet ja lisää laite-valinta

”Laitteet”-valinta avaa laitelistan. Laitelistaa voi suodattaa mm. aktiivisten ja suosikkien mukaan. Laitteita pääsee muokkaamaan ja laitteen voi poistaa pitämällä sormea laitteen päällä. Valikosta löytyy myös laitteiden lähettäminen ystävälle ja lisääminen suosikiksi. Toiminnoista löytyy lisää tietoa kohdasta 8.5 ja 8.7.

Laitteet-valikon ylälaidasta löytyy ”Lisää…”-valinta, jota napauttamalla voidaan lisätä uusi laite. Ruudun oikeasta yläkulmasta aukeaa lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä), josta löytyvät laitteiden vienti ja tuonti palvelimelle toiminnot.

Lisätietoja laitteiden viennistä ja tuonnista löytyy kappaleesta 8.6 ”Lisää laite…” toiminnolla voidaan lisätä laite laitteet-listalle suoraan sovelluksen päävalikosta. Tarkemmat ohjeet toiminnosta löytyvät kappaleesta 4.

7.2 Viimeksi käytetyt laitteet

Viimeksi seuratut laitteet ilmestyvät päävalikon ”Viimeksi käytetyt”-listaukseen. Voit helposti vaihtaa seurattavaa laitetta napauttamalla haluamaasi laitetta listalla. Kun laite valitaan, siirtyy ohjelma karttanäkymässä valittuun laitteeseen.

7.3 Merkinnät

Napauttamalla ”Merkinnät”-valintaa avautuu mobiililaitteen muistiin tallennetut merkinnät. Ruudun vasemmasta yläkulmasta löytyvällä nuolella pääsee takaisin karttanäkymään.

Merkintöjä pääsee luomaan ohjelmiston karttanäkymästä löytyvällä merkintä ja koordinaattityökalulla. Palaa takaisin karttanäkymään ja napauta ruudun vasemmassa alakulmassa näkyvää punaista palloa, jonka keskellä on plus -merkki, karttatyökalut ilmestyvät ruudulle näkyviin.

Voit aloittaa merkinnän tekemisen valitsemalla vasemman puoleisen ”kynä”-ikonin. Liikuttamalla karttapohjaa näet ruudun ylälaidassa kursorin kohdalla olevat koordinaatit sekä etäisyyden mittapisteiden välillä. Mittaviiva ilmaistaan katkoviivalla. Voit piirtää viivan karttaruudulle napauttamalla ”kynä”-ikonia uudelleen. Voit peruuttaa piirretyn merkinnän napauttamalla oikean puoleista ”kynä”-ikonia (ikonin vieressä on miinusmerkki). Levyke-ikoni avaa merkinnän tai viivan tallentamisvalikon.

Anna merkinnälle nimi ja valitse näytetäänkö se kartalla. Jos haluat poistaa tekemäsi merkinnän väliaikaisesti kartalla, voit käydä asettamassa ”Näytä kartalla”-valinnan (päävalikon merkinnöissä) muotoon ”Ei”, jolloin merkintä ei näy kartalla. Valitse merkinnälle myös kuvake ja napauta ”Tallenna”, jolloin merkintä tallennetaan mobiililaitteen muistiin. Huomaa, ettei merkintää viedä automaattisesti palvelimelle talteen. Voit viedä merkinnät talteen aiemmin kuvaillulla ”Vie palvelimelle” -toiminnolla.

Paikkamerkki ”XY”-ikonilla avataan koordinaattihaku. Syötä ohjelmaan lähdekoordinaatti Lat/N, sekä lähdekoordinaatti Lon/E arvot ja napauta ”Näytä kartalla”, jolloin ohjelman kursori keskittää annettuun koordinaattiin.

Napauttamalla karttatyökalujen oikean puoleisinta ”Päivitä”-ikonia, voit ladata yksittäisen karttanäkymän karttapalaset uudelleen. Karttapalaset tallennetaan aina mobiililaitteen pysyväismuistiin. Ohjelma käyttää ensisijaisesti karttapalasia mobiililaitteen muistista. Joissakin tilanteissa karttadata on päivittynyt ja voit tällöin päivittää yksittäisen karttanäkymän. Voit myös poistaa kaikki kartat mobiililaitteen muistista, jolloin ohjelma lataa kaikki kartat uusiksi. Lisätietoja löytyy kappaleesta 7.5.

7.4 Piirtokokoelmat

Voit luoda omia piirtokokoelmia (kartta-alueita ja merkintöjä) Ultracom Omat sivut -palvelussa. Omille sivuille pääse internetsivuiltamme. Palvelussa luodut piirtokokoelmat tulevat käyttöön omaan ohjelmaasi automaattisesti. Voit myös jakaa piirtokokoelmia muille käyttäjille.

Käytössäsi olevat piirtokokoelmat löydät avaamalla ohjelman päävalikon ja valitsemalla muista toiminnoista ”Piirtokokoelmat”-valinnan. Päivitä näkymä napauttamalla ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa ”päivitä”-ikonia. Omat piirtokokoelmat ja sinulle jaetut piirtokokoelmat ilmestyvät näytölle. Piirtokokoelman omistajana, voit lisätä käyttöoikeuden kokoelmaan suoraan ohjelmasta pitämällä sormea piirtokokoelman päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta ”Lisää käyttöoikeus”. Valinta avaa näkymän, johon syötetään lisättävän käyttäjän puhelinnumero, selite (esimerkiksi henkilön nimi), sekä käyttöoikeuden taso.

Käyttöoikeuksien tasoja on kolme: luku, muokkaus ja hallinta. Lukuoikeudella voi tarkastella kokoelman merkintöjä ohjelmassa. Muokkaus oikeudella voi muokata kokoelmaa Omat sivut palvelussa ja hallintaoikeus antaa täydet oikeudet kokoelmaan, jolloin käyttäjä voi muokata/poistaa merkintöjä, sekä käyttöoikeuksia.

7.5 Ohjelmiston asetukset

Ohjelman päävalikosta löytyvässä ”Asetukset”-valikossa voit mm. valita käytettävän kartta-aineiston, muokata karttanäytön asetuksia ja määrittää oman sijainnin salasanan. Asetukset valikosta löytyy kartta, oma paikka ja näyttö asetukset.  Lisäksi ruudun oikeasta yläkulmasta löytyvät ”tallenna”-valinta, sekä asetusten lisävalikko (AviusLINK:in vapautus).

• Kartta-välilehdeltä löytyvät valittavissa olevat kartta-aineistot.
    • Napauttamalla punaista pallo-kuvaketta, pääset valitsemaan käytettävän kartta-aineiston.
    • Kartta-asetuksista löytyy myös pohjakarttoihin sisällytettävän lisäinformaation valitseminen (omat piirrokset ja merkinnät ym.). Voit vaihtaa asetusta napauttamalla pudotusvalikkoa.
    • Ilmakuva-valinnalla voit määrittää, näytetäänkö kartta-aineisto satelliittikuvana.
  • Oma paikka -välilehdeltä löytyvät oman sijainnin asetukset ja oman sijainnin salasana.
    • Oma salasana/oman paikan salasana: Kenttään voi määrittää oman sijainnin (ohjelman) salasanan. Jos annat ystävällesi puhelinnumerosi ja oman paikan salasanan, voi ystävä seurata sinua ohjelmasta. Vakioasetus on 0000.
    • Reittipisteiden lkm: Valinnalla voidaan määrittää oman sijainnin reittipisteiden lukumäärä kartalla. Kasvattamalla arvoa näytetään omaa sijaintia pitemmältä aikaväliltä.
    • Käynnistä GPS ohjelman käynnistyessä: Voit antaa ohjelmalle oikeuden kytkeä puhelimen sisäinen GPS-vastaanotin päälle automaattisesti, kun ohjelma käynnistettään.
    • Näytä oma paikka GPS:n sammuttamisen jälkeen: Voit määrittää, että näytetäänkö omaa sijaintia kartalla, jos puhelimen GPS-vastaanotin kytketään pois päältä.
    • Oman paikan kuvake: Voit määrittää omalle sijainnille kuvakkeen. Kuvakkeita voi selata pyyhkäisemällä kuvakeriviä.
  • Näyttö-välilehdeltä löytyvät kartalla näytettävän informaation asetukset.
    • Kartan kierto-valinnalla voit määrittää, sallitaanko kartan pyörittely sormilla vai onko kartta lukittu pohjois- eteläsuunnassa.
    • Osoittimen kuvake: Valinta muuttaa kartan keskellä olevan kursorin ulkonäkyä. Voit vaihtaa kursorin ulkonäköä napauttamalla kuvaketta.

Ruudun oikeasta yläkulmasta löytyy myös lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä), josta löytyy ”Vapauta AviusLINK”-toiminto. Toiminto vapauttaa mobiililaitteeseen kytkettynä olevan Avius isäntälaitteen (katkaisee puhelimen ja Avius isäntälaitteen välisen Bluetooth yhteyden). Tallenna-valinta tallentaa tehdyt muutokset.

7.6 Omat tiedot

Omat tiedot-valinta löytyy ohjelman päävalikosta. Omat tiedot-näkymästä löydät oman puhelinnumeron, lisenssinumeron, sekä seurantapalveluiden voimassaoloajat (Ultracom dataseurantapalvelun käyttöaika ja TrackerLIVE ristiinseuranta). Omat tiedot valikossa näkyy myös Ultracom R10 laitteiden Ultracom Global SIM-kortin voimassaoloaika.

Voit päivittää näkymän tiedot pyyhkäisemällä ruutua ylhäältä alaspäin. Ruudun oikeasta yläkulmasta löytyy myös lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä), jota napauttamalla aukeavat seuraavat valinnat:

• Avaa Omat sivut: Valinta avaa Ultracom Omat sivut -palvelun mobiililaitteen selaimeen. Omat sivut palvelussa voit antaa mm. luvan suoramarkkinointiin ja tiedotteisiin, hallinnoida omia yhteystietoja, tarkastella laitteidesi reittejä, tilata lisäpalveluita ja luoda/hallinnoida piirtokokoelmia.
  • Rekisteröi: Avaa ohjelman rekisteröintinäkymän. Jos puhelinnumerosi on vaihtumassa, tulee ohjelman siirto tehdä ensin Omat sivut -palvelussa tai "Vaihda puhelinnumero"-toiminnolla, jonka jälkeen ohjelma voidaan rekisteröidä uudelle puhelinnumerolle. Lisätietoja numeron siirrosta löytyy alla.
  • Tilaa/aktivoi: Valinnalla voit ostaa käyttöaikaa ohjelmaan tai aktivoida Ultracom käyttöaikakoodin. Lisätietoja ostamisesta löytyy kohdasta 7.7.
  • Vaihda puhelinnumero: Valinnalla voit siirtää Ultracom lisenssisi (käyttöajat ja muut palvelut) uuteen puhelinnumeroon. Syötä uusi puhelinnumero sille varattuun kenttään ja valitse "vahvista siirto". Kun olet tehnyt siirron ohjelmassa, voit vaihtaa liittymäkortin ja rekisteröidä ohjelman uudelleen "Rekisteröi"-valinnalla.

7.7 Tilaa/Aktivoi

Ultracom ohjelmiston käyttöaikaa voidaan ostaa suoraan ohjelmasta, jälleenmyyjäsi voi kytkeä sinulle käyttöaikaa tai voit ostaa käyttöaikaa verkkokaupastamme

Valitse päävalikosta valinta ”Tilaa/Aktivoi”. Valitse ”tilaustapa”-pudotusvalikosta haluamasi tilaustapa:

• Aktivointikoodi: voit syöttää erikseen ostettavasta tai ostamasi laitteen mukana tulevasta käyttöaikakortista saatavan koodin ja aktivoida kortin oikeuttavan käyttöajan. Myös Ultracom-perhe ja Ultracom-seura koodit aktivoidaan tällä valinnalla.
  • Tilaa lasku tekstiviestinä: Valitse haluamasi tuote pudotusvalikosta ja napauta "jatka", jolloin saat maksutiedot tekstiviestinä puhelimeesi. Maksettu palvelu kytkeytyy voimaan 2-3 pankkipäivän kuluessa.
  • Maksa heti verkossa: Valitse halumasi tuote ja napauta "jatka", jolloin ohjelma siirtyy mobiilimaksun internetsivuille.
  • Maksa Play-kaupassa: valitse haluamasi tuote pudotusvalikosta. Valittuasi tuotteen, napauta "jatka", jolloin ohjelma siirtyy mobiilimaksun vahvistamiseen.

7.8 Tietoja ohjelmasta

Tietoja ohjelmasta -valinta löytyy ohjelman päävalikosta. Tietoja ohjelmasta -näkymästä löydät ohjelmiston versionumeron, tietoja ohjelmistossa käytetyistä karttalisensseistä, sekä linkin tietosuojakäytäntöömme (avautuu selaimeen).