Ultracom R10 Hybrid usein kysyttyä

Miten saan aktivoitua laitepakettiin kuuluvan 12kk Ultracom ohjelmiston käyttöajan?

Laitepakettiin kuuluva käyttöaika aktivoituu automaattisesti siihen ohjelmistoon, johon lisäät laitteen ensimmäisen kerran. Löydät lisätietoja laitteen mukana tulleesta ohjekortista

Voiko paikan jakaa kavereille ja tarvitaanko jokaiselle laitetta seuraavalle VHF-vastaanotin?

Ultracom R10 Hybrid lähettää paikkatietoa palvelimelle käyttäjän valitseman paikannusvälin mukaisesti, josta ystävät voivat seurata laitetta.

Ultracom Next ohjelmassa: voit luoda ryhmän ja jakaa laitteesi (koirasi) sijainnin ryhmään. Löydät lisätietoa Nextistä ja ryhmätoiminnosta Nextin käyttöoppaista.

Vanhassa Ultracom ohjelmassa: anna ystävällesi laitteen ID-numero ja salasana (laitteen salasana löytyy Nextissä seurantalaitteet-valikosta ja vanhassa ohjelmassa laitteet-valikosta muokkaamalla laitetta). Kaverit lisäävät laitteen laitetyypillä R10. Lisätietoa laitteiden lisäämisestä löytyy vanhan ohjelman käyttöoppaista

Käyttääkö laite yhtä aikaa sekä mobiilidataa (matkapuhelinverkkoa) että VHF -signaalia?

Oletusasetuksena laite lähettää paikkatietoa mobiilidatalla kerran minuutissa ja VHF-signaalilla 3 sekunnin välein. Mobiilidatapaikannus on aina päällä, mutta VHF-paikannuksen saa kytkettyä pois. VHF-paikannus käynnistyy kuitenkin automaattisesti, jos laite ei saa yhteyttä mobiilidataverkkoon. Virransäästötilassa lähettää laite paikkaa VHF-signaalilla kerran 20 sekunnissa ja mobiilidatalla kerran minuutissa. Käyttäjä voi luonnollisesti itse säätää laitteen paikannusväliä.

Käykö Ultracom Aviuksen VHF-vastaanotin myös R10 Hybridin paikannukseen ja voiko R10 Hybridin VHF-vastaanottimella paikantaa myös Aviusta?

Aviuksen VHF-vastaanottimella voi myös paikantaa R10 Hybridiä ja R10 Hybridin VHF-vastaanottimella voi paikantaa Avius pantoja. Aviuksen VHF-vastaanotin tulee kuitenkin olla päivitettynä uusimpaan ohjelmistoversioon. Löydät päivitysohjeen tukisivumme Avius-osiosta.

Miten voin jatkaa Ultracom Global SIM-kortin käyttöaikaa?
Voit tilata jatkoa Ultracom Global SIM-kortillesi verkkokaupastamme tai voit tilata jatkon jälleenmyyjältämme.
Kuinka palautan Ultracom R10 Hybrid laitteeni tehdasasetuksiin?

Ultracom R10 Hybrid laitteen asetukset on mahdollista nollata tehdasasetuksiin, jolloin laitteen hallinnoijat/pääkäyttäjätiedot ja muut asetukset poistetaan laitteen muistista, sekä palvelimelta. Samalla voidaan poistaa myös palvelimelle tallennetut reitit.

Ultracom Next ohjelmasta: avaa päävaliko -> valitse "Seurantalaitteet" -> valitse laitteesi ja valitse "Poista laite". Valinta poistaa laitteen seurantalaitteista ja palauttaa samalla laitteen tehdasasetuksiin.

Vanhasta Ultracom ohjelmasta: avaa ohjelmisto ja valitse Ultracom R10 Hybrid laitteesi laitteet-listalta. Avaa “info“-valikko ruudun alalaidasta. Avaa ruudun oikeasta yläkulmasta lisävalikko (kolme päällekkäistä pistettä). Valitse ”Tehdasasetukset”. Ohjelma varmistaa, että haluatko palauttaa laitteen tehdasasetuksiin ja lisäksi poistaa reitit palvelimelta, valitse haluamasi vaihtoehto ja napauta ”OK”. Huomaa, että reittien poistaminen poistaa reitit pysyvästi, eikä reittejä voida palauttaa jälkikäteen.

Voinko vaihtaa R10 Hybrid laitteeseen oman SIM-kortin ja mitkä ovat liittymän vaatimukset?

Ultracom R10 Hybrid tulee esiasennetulla Ultracom Global-SIM kortilla. Kortti sisältää valmiiksi kaikki tarvittavat toiminnot. Jos haluat kuitenkin käyttää omaa liittymääsi R10 laitteessasi, tulee kortilla olla mobiilidata, tekstiviestit, sekä soitto-ominaisuus.

Käytettävän kortin tulee olla kooltaan nano-SIM. Panta osaa avata yleisimmät PIN-koodit (0000,1234 jne.). Panta määrittää yhteysosoitteen automaattisesti, kun pantaan vaihdetaan uusi SIM-kortti.

R10 Hybrid laitteessani palaa vihreä tai punainen valo jatkuvasti, eikä laite paikanna?

Jos laitteessa palaa punainen valo jatkuvasti, voi laitteessa olla vikatilanne päällä (laitteessa ei ole SIM-korttia, SIM-kortin PIN-koodi on sellainen, ettei laite voi avata sitä tai laitteessa on muu ongelma). Varmista, että laitteessa on SIM-kortti ja kokeile ottaa PIN-kysely pois päältä. Jos käytit laitteessa olevaa Ultracom Global SIM-korttia jossakin toisessa laiteessa, on kortti lukittunut ja vain tukemme voi avata kortin. Ole hyvä ja ota yhteyttä tukeemme.

Jos laitteessa palaa vihreä valo jatkuvasti, odottaa laite käyttöönottoa. Jos olet lisännyt laitteen aiemmin laitelistalle, poista laite “laitteet“-listalta ja lisää laite ohjelmaan uudelleen. Jos laitetta ei ole vielä koskaan lisätty, niin lisää laite ohjelmaan.

Löydät lisätietoa ohjelmistojen käyttöoppaista.

R10 Hybrid laitteeni ei vastaa puheluihin?

Soittajan tulee olla laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä. Jos haluat että muut voivat soittaa pantaan, tulee soittaminen sallia.

Soitto sallitaan Nextissä seurantalaitteissa, hybrid-laitteen asetuksista ja vanhassa Ultracom ohjelmassa info-valikosta. Soiton salliminen nollaantuu, kun laitteesta käytetään virtoja pois.

Huomaa, että soittava numero ei saa olla salainen ja soittavan puhelimen numeron näyttö tulee olla sallittuna.

R10 Hybrid laitteeni haukkulaskuri on liian herkkä tai liian epäherkkä?
Laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä.

Ultracom Next ohjelmassa: varmista, että panta on päällä -> avaa päävalikko -> seurantalaitteet -> valitse laitteesi ja valitse haukkuherkkyyden säätö.

Jos panta rekisteröi haukut, mutta ei vaihda reittiviivan väriä, niin säädä koirakohtaista haukkurajaa: avaa päävalikko -> koirat -> valitse koirasi -> vaihda haukkurajan arvo. Haukkuraja on jaollinen paikannusvälille. Esimerkiksi mikäli käytät haukkurajana arvoa 6 ja paikannusvälinä arvoa 60 sekuntia, tulee koiran haukkua 10 kertaa minuutissa, jotta ohjelma tulkitsee koiran haukkuvan (60 sek/haukkuraja 6 = 10). Tällä määritetään, että kuinka herkästi ohjelma vaihtaa reittiviivan värin.

Vanhassa Ultracom ohjelmassa: varmista, että panta on päällä -> Ultracom ohjelmiston alavalikko ja valitse "info" -> avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse "Haukun herkkyys". Säädä herkkyyttä haluamaasi suuntaan.

Jos ohjelma ei piirrä haukkuviivaa punaisella värillä koiran haukkuessa, kokeile säätää pannan haukkurajaa:

1. Avaa ohjelman päävalikko ja valitse "Laitteet".
  2. Muokkaa laitetta (Android: pidä sormea laitteen päällä ja valitse ruudun ylälaidasta "muokkaa" (kynä-ikoni). Apple: Pyyhkäise sormella laitteen kohdalla ruudun oikeasta laidasta vasemmalle ja valitse "Muokkaa".
  3. Etsi valinta "Haukkuraja" ja muuta haukkurajan arvoa. Jos asettamasi haukkuraja (haukkujen määrä) ylittyy asetetun paikannusvälin aikana, vaihdetaan viivan väri punaiseksi ilmaisemaan haukkua. Esimerkiksi jos asetat haukkurajaksi viisi ja paikannusväliksi on asetettu viisi sekuntia, tulee koiran haukkua viisi kertaa viiden sekunnin aikana, jotta ohjelma tulkitsee koiran haukkuvan.

Jos käytät pääsääntöisesti tiheämpiä paikannusvälejä (5-20 sek) on suositeltavaa käyttää haukkurajana arvoa 1-2. Jos käytät yli 20 sek paikannusvälejä, kannattaa haukkurajaksi asettaa 5.

Voiko laitteeseen soittaa?

Ultracom R10 Hybrid laitteeseen voi soittaa normaalin äänipuhelun ja haukkua voi kuunnella reaaliajassa

Mikä on laitteen akun kesto?
VHF-vastaanotin n. 48 h, pannalla n.40 h. Käyttämällä pannan edistyneitä virransäästötoimintoja ja harvempaa paikannusväliä, saavutetaan pannalla jopa viikon akunkesto.
Mitä akkua Ultracom R10 Hybrid käyttää?
1 kpl ladattava 18650 Li-Ion akku VHF-vastaanottimeen ja 1 kpl pantaan.
Mitä yhteyksiä Ultracom R10 Hybrid käyttää?
R10 Hybrid käyttää matkapuhelin- ja VHF-yhteyttä. Käytettäessä Ultracom Global Powered by Telia SIM-korttia, R10 Hybrid käyttää kaikkia saatavilla olevia matkapuhelinverkkoja.
Mikä on laitteen kantama?
Koska laite käyttää matkapuhelinverkkoa, kantama on matkapuhelinverkon kuuluvuusalueilla rajoittamaton. VHF-käytössä laitteen kantama on VHF-laitteille tyypillinen noin 1-10 kilometriä. Tehoantennilla kantamaa voidaan saada pidennettyä reilusti. Tehoantennit löytyvät verkkokaupastamme.
Voiko paikan jakaa kavereille ja tarvitaanko jokaiselle laitetta seuraavalle VHF-vastaanotin?
Ultracom R10 Hybrid lähettää paikkatietoa palvelimelle käyttäjän valitseman paikannusvälin mukaisesti, josta ystävät voivat seurata laitetta (Nextissä teidän tulee olla samassa ryhmässä ja vanhassa ohjemassa ystävien tulee tietää laitteen ID ja salasana. Laitteen ID löytyy käyttöoppaan ensimmäiseltä sivulta ja salasana Ultracom Next ohjelmassa seurantalaitteen asetuksista).

Mikäli ollaan matkapuhelinverkkojen ulkopuolella, tarvitsevat myös ystävät oman VHF-vastaanottimen. VHF-vastaanottimia on saatavilla myös erikseen verkkokaupastameKun ystävät ovat hankkineet oman VHF-vastaanottimet ja olette liittyneet samaan ryhmään Nextissä, anna ystävillesi hallintaoikeus R10 laitteeseesi (avaa päävalikko -> seurantalaitteet -> valitse R10 Hybrid laitteesi ja lisää sille ystäväsi hallinnoijaksi). Nyt ystäväsi voivat liittää VHF-vastaanottimensa ohjelmaan, ohjelman asetukset valikossa ja myös he saavat laitteelta VHF-paikkatietoa.
Käyttääkö laite yhtä aikaa sekä mobiilidataa (matkapuhelinverkkoa) että VHF -signaalia?
Oletusasetuksena laite lähettää paikkatietoa mobiilidatalla kerran minuutissa ja VHF-signaalilla 3 sekunnin välein. Mobiilidatapaikannus on aina päällä, mutta VHF-paikannuksen saa kytkettyä pois. VHF-paikannus käynnistyy kuitenkin automaattisesti, jos laite ei saa yhteyttä mobiilidataverkkoon. Virransäästötilassa lähettää laite paikkaa VHF-signaalilla kerran 20 sekunnissa ja mobiilidatalla kerran minuutissa. Käyttäjä voi luonnollisesti itse säätää laitteen paikannusvälejä (VHF:llä ja mobiilidatalla erikseen).
Käykö Ultracom Aviuksen VHF-vastaanotin myös R10 Hybridin paikannukseen ja voiko R10 Hybridin VHF-vastaanottimella paikantaa myös Aviusta?
Aviuksen VHF-vastaanottimella voi myös paikantaa R10 Hybridiä ja R10 Hybridin VHF-vastaanottimella voi paikantaa Avius pantoja. Aviuksen VHF-vastaanotin tulee kuitenkin olla päivitettynä uusimpaan ohjelmistoversioon.
Missä Ultracom R10 Hybrid on valmistettu ja minkälainen takuu?
Kaikki Ultracom tuotteet valmistetaan Suomessa. Laitteella on kahden vuoden takuu, lukuunottamatta antenneja, joilla on yhden vuoden takuu.
Mitä satelliittipaikannustapaa Ultracom R10 Hybrid käyttää?
Laitteessa on GPS ja Glonass.
Onko laite vesitiivis?
Panta on täysin vesitiivis 0,5 metriin 30 min. VHF-vastaanotin on roiskevesitiivis.
Mikä on laitteen paino?
Panta akuitta 298 g ja akkuineen 345 g. VHF-vastaanotin 133 g ja akkuineen 180 g