Ultracom R10 Hybrid usein kysyttyä

Käyttääkö laite yhtä aikaa sekä mobiilidataa (matkapuhelinverkkoa) että VHF -signaalia?

Oletusasetuksena laite lähettää paikkatietoa mobiilidatalla kerran minuutissa ja VHF-signaalilla 3 sekunnin välein. Mobiilidatapaikannus on aina päällä, mutta VHF-paikannuksen saa kytkettyä pois. VHF-paikannus käynnistyy kuitenkin automaattisesti, jos laite ei saa yhteyttä mobiilidataverkkoon. Virransäästötilassa lähettää laite paikkaa VHF-signaalilla kerran 20 sekunnissa ja mobiilidatalla kerran minuutissa. Käyttäjä voi luonnollisesti itse säätää laitteen paikannusväliä.

Käykö Ultracom Aviuksen VHF-vastaanotin myös R10 Hybridin paikannukseen ja voiko R10 Hybridin VHF-vastaanottimella paikantaa myös Aviusta?

Aviuksen VHF-vastaanottimella voi myös paikantaa R10 Hybridiä ja R10 Hybridin VHF-vastaanottimella voi paikantaa Avius pantoja. Aviuksen VHF-vastaanotin tulee kuitenkin olla päivitettynä uusimpaan ohjelmistoversioon. Löydät päivitysohjeen tukisivumme Avius-osiosta.

Miten voin jatkaa Ultracom Global SIM-kortin käyttöaikaa?
Voit tilata jatkoa Ultracom Global SIM-kortillesi verkkokaupastamme tai voit tilata jatkon jälleenmyyjältämme.
Kuinka palautan Ultracom R10 Hybrid laitteeni tehdasasetuksiin?

Ultracom R10 Hybrid laitteen asetukset on mahdollista nollata tehdasasetuksiin, jolloin laitteen hallinnoijat/pääkäyttäjätiedot ja muut asetukset poistetaan laitteen muistista, sekä palvelimelta. Samalla voidaan poistaa myös palvelimelle tallennetut reitit.

Tracker/Ultracom ohjelmasta: avaa päävaliko -> valitse "Seurantalaitteet" -> valitse laitteesi ja valitse "Poista laite". Valinta poistaa laitteen seurantalaitteista ja palauttaa samalla laitteen tehdasasetuksiin.

Voinko vaihtaa R10 Hybrid laitteeseen oman SIM-kortin ja mitkä ovat liittymän vaatimukset?

Ultracom R10 Hybrid tulee esiasennetulla Ultracom Global-SIM kortilla. Kortti sisältää valmiiksi kaikki tarvittavat toiminnot. SIM-korttia ei saa vaihtaa itse.

R10 Hybrid laitteessani palaa vihreä tai punainen valo jatkuvasti, eikä laite paikanna?

Jos laitteessa palaa punainen valo jatkuvasti, voi laitteessa olla vikatilanne päällä. Jos käytit laitteessa olevaa Ultracom Global SIM-korttia jossakin toisessa laiteessa, on kortti lukittunut ja vain tukemme voi avata kortin. Ole hyvä ja ota yhteyttä tukeemme.

Jos laitteessa palaa vihreä valo jatkuvasti, odottaa laite käyttöönottoa. Jos olet lisännyt laitteen aiemmin laitelistalle, poista laite “laitteet“-listalta ja lisää laite ohjelmaan uudelleen. Jos laitetta ei ole vielä koskaan lisätty, niin lisää laite ohjelmaan.

R10 Hybrid laitteeni ei vastaa puheluihin?

Soittajan tulee olla laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä. Jos haluat että muut voivat soittaa pantaan, tulee soittaminen sallia.

Soitto sallitaan ohjelman seurantalaitteissa, hybrid-laitteen asetuksista. Soiton salliminen nollaantuu, kun laitteesta käytetään virtoja pois.

Huomaa, että soittava numero ei saa olla salainen ja soittavan puhelimen numeron näyttö tulee olla sallittuna.

R10 Hybrid laitteeni haukkulaskuri on liian herkkä tai liian epäherkkä?
Laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä.

Varmista, että panta on päällä -> avaa ohjelman päävalikko -> seurantalaitteet -> valitse laitteesi ja valitse haukkuherkkyyden säätö.

Mitä akkua Ultracom R10 Hybrid käyttää?
1 kpl ladattava 18650 Li-Ion akku VHF-vastaanottimeen ja 1 kpl pantaan.
Mitä yhteyksiä Ultracom R10 Hybrid käyttää?
R10 Hybrid käyttää matkapuhelin- ja VHF-yhteyttä. Käytettäessä Ultracom Global Powered by Telia SIM-korttia, R10 Hybrid käyttää kaikkia saatavilla olevia matkapuhelinverkkoja.
Mikä on laitteen kantama?
Koska laite käyttää matkapuhelinverkkoa, kantama on matkapuhelinverkon kuuluvuusalueilla rajoittamaton. VHF-käytössä laitteen kantama on VHF-laitteille tyypillinen noin 1-10 kilometriä. Tehoantennilla kantamaa voidaan saada pidennettyä reilusti. Tehoantennit löytyvät verkkokaupastamme.
Käyttääkö laite yhtä aikaa sekä mobiilidataa (matkapuhelinverkkoa) että VHF -signaalia?
Oletusasetuksena laite lähettää paikkatietoa mobiilidatalla kerran minuutissa ja VHF-signaalilla 3 sekunnin välein. Mobiilidatapaikannus on aina päällä, mutta VHF-paikannuksen saa kytkettyä pois. VHF-paikannus käynnistyy kuitenkin automaattisesti, jos laite ei saa yhteyttä mobiilidataverkkoon. Virransäästötilassa lähettää laite paikkaa VHF-signaalilla kerran 20 sekunnissa ja mobiilidatalla kerran minuutissa. Käyttäjä voi luonnollisesti itse säätää laitteen paikannusvälejä (VHF:llä ja mobiilidatalla erikseen).
Käykö Ultracom Aviuksen VHF-vastaanotin myös R10 Hybridin paikannukseen ja voiko R10 Hybridin VHF-vastaanottimella paikantaa myös Aviusta?
Aviuksen VHF-vastaanottimella voi myös paikantaa R10 Hybridiä ja R10 Hybridin VHF-vastaanottimella voi paikantaa Avius pantoja. Aviuksen VHF-vastaanotin tulee kuitenkin olla päivitettynä uusimpaan ohjelmistoversioon.
Missä Ultracom R10 Hybrid on valmistettu ja minkälainen takuu?
Kaikki Ultracom tuotteet valmistetaan Suomessa. Laitteella on kahden vuoden takuu, lukuun ottamatta antenneja, joilla on yhden vuoden takuu.
Onko laite vesitiivis?
Panta on täysin vesitiivis 0,5 metriin 30 min. VHF-vastaanotin on roiskevesitiivis.
Mikä on laitteen paino?
Panta akuitta 298 g ja akkuineen 345 g. VHF-vastaanotin 133 g ja akkuineen 180 g