Ultracom NEXT betaversion usein kysyttyä

Ultracom NEXT betaversio (beta on ohjelman ensimmäinen kehitysversio) on kehityksessä ja ohjelmistojen ominaisuuksia ja toimintoja voidaan muuttaa, poistaa tai lisätä ilman erillistä ilmoitusta.

Uusi Ultracom NEXT ja Ultracom ohjelmisto toimivat rinnakkain ja voit käyttää molempia ohjelmistoja yhtä aikaa samalla mobiililaitteella ja samalla lisenssillä.

Ultracom NEXT betaversio on ladattavissa Play-kaupasta ja Apple App Storesta hakusanalla Ultracom NEXT.

Huom! Ultracom tarjoaa NEXT betaversiolle tukea WhatsApp:issa, sähköpostilla ja tukitiketeillä. Puhelintuki ei palvele betaan liittyvissä kysymyksissä. Löydät tuen yhteystiedot tästä.

Kuuma puheenaihe: Miten piilotan oman sijaintini ja koirani sijainnin muilta siten, että muut eivät voi nähdä sijaintia myöskään jälkikäteen edes replay-toiminnolla?

Oman sijainnin piilottaminen onnistuu seuraavasti: napauta karttaruudulla näkyvää oman sijainnin tallennus -ikonia, jolloin omaa sijaintiasi ei tallenneta, eikä viedä palvelimelle siltä ajalta, kun oma sijainnin tallennus on pois päältä (harmaana). Näet kuitenkin aina tarvittaessa oman sijainnin itse, kun napautat karttaruudulla olevaa nuoli-ikonia (kartta keskittää omaan sijaintiisi). Huomaa, että oman sijainnin tallennuksen ollessa pois päältä, et voi myöskään itse tarkastella sijaintia jälkikäteen replay-toiminnolla.

Koiran (esim. Jesse) sijainnin voi piilottaa seuraavasti: luo itsellesi toinen koira (esim. Jesse näkymätön), jolle liität oman seurantalaitteesi. Älä liitä tätä toista koiraa (esim. Jesse näkymätön) mihinkään ryhmään, jolloin koiran tietoja ei viedä muille käyttäjille. Muut käyttäjät eivät voi myöskään tarkastella koiran reittiä jälkikäteen replay-toiminnolla, koska lisäämäsi koira ei ole missään ryhmässä.

Kun haluat muiden jälleen näkevän koirasi liikkeet, vaihda seurantalaitteissa käyttämäsi seurantalaite alun perin luodulle koiralle (Jesse). Käytä toisena luotua koiraa (Jesse näkymätön) vain metsästykseen/ulkona liikkumiseen, kun et halua muiden käyttäjien näkevän missä sinä ja koirasi olette liikkuneet.

Kuuma puheenaihe: Miten tuon laitelistat vanhasta ohjelmasta NEXT ohjelmaan?

Laitelistoja ei voi tuoda vanhasta ohjelmasta uuteen NEXT ohjelmistoon. Omat laitteet joiden pääkäyttäjä olet (R10 mallit ja Koira-GPS 2011 ja uudemmat) voi tuoda liittämällä pääkäyttäjä puhelinnumeron NEXT ohjelmiston omassa profiilissa. Ystävien laitteet saa näkyviin, kun ystävät lataavat NEXT ohjelmiston ja liittyvät tekemääsi ryhmään. Voitte valita, että haluatteko näyttää omaa sijaintia ja koirienne sijaintia ryhmissä. Ryhmän tekeminen on todella nopeaa ja helppoa. Lisätietoja löytyy ryhmän tekemisestä ja liittymisestä täältä ja ryhmän jakamisesta täältä.

Milloin uusi Ultracom NEXT ohjelma julkaistaan?

Uuden Ultracom NEXT ohjelman avoin betatestaus alkaa kesäkuussa 2020 Android ja Apple iOS laitteilla. Tiedotamme erikseen julkisen betatestauksen alkamisesta sosiaalisessa mediassamme ja nettisivuillamme. Kaikki halukkaat voivat ladata ohjelman beta version puhelimen kauppapaikalta.

Minulla on idea tai parannusehdotus, mihin voin lähettää ideani?
Voit lähettää ideoita ja parannusehdotuksia sähköpostitse osoitteeseen beta@ultracom.fi. Emme valitettavasti voi vastata kaikkiin viesteihin, mutta kehitystiimimme käy kaikki ehdotukset läpi. Kiitos palautteestasi!
Onko ohjelman beta versiossa kaikki lopulliset toiminnallisuudet?
Ei ole. Ohjelmaan tuodaan lisää toiminnallisuuksia päivityksillä betan edetessä. Voit lähettää toiveita ohjelman kehittämiseen osoitteeseen beta@ultracom.fi. Huomaa myös, että jo olemassa olevia toiminnallisuuksia saatetaan muuttaa tai poistaa jopa kokonaan betatestauksen aikana.
Korvaako uusi ohjelma nykyisen Ultracom ohjelman?
Ei korvaa. Molemmat ohjelmat toimivat rinnakkain ja voit käyttää halutessasi molempia samalla lisenssillä. Et myöskään joudu maksamaan molempiin erillistä käyttöaikaa, vaan ohjelmat toimivat samalla käyttöajalla.
Mitkä ovat ohjelmiston mobiililaitevaatimukset?
Ohjelma toimii mobiililaitteissa, joissa on vähintään seuraava käyttöjärjestelmäversio: Apple iOS 13.0 ja uudemmat ja Android: 8.0 ja uudemmat. Huawei App Gallery ei ole tuettuna, joten ohjelmaa ei saa ladattua uusin Huawei laitteisiin, jotka eivät tue Play-kauppaa.
Voinko käyttää ohjelmaa samalla lisenssillä useassa mobiililaitteessa?
Ohjelma otetaan käyttöön Google tai Apple tilillä. Voit käyttää ohjelmaa samalla tilillä/lisenssillä useassa mobiililaitteessa, mutta ohjelma voi olla kerralla käytössä vain yhdessä mobiililaitteessa.

Huomaa että molempien mobiililaitteiden tulee olla liitettynä samaan Google tai Apple tiliin ja molempiin tulee määrittää sama puhelinnumero Ultracom ohjelmaan (omassa profiilissa).

Haluttu mobiililaite aktivoidaan avaamalla ohjelma ja napauttamalla ruudulla olevaa ”Aktivoi tämä mobiililaite käyttöön”-valintaa, jolloin ohjelmaa voi alkaa käyttämään valitussa mobiililaitteessa välittömästi.
Haluan käyttää ohjelmaa yhtä aikaa useassa mobiililaitteessa, miten minun tulee toimia?
Ohjelmaa voi käyttää yhdellä lisenssillä useassa mobiililaitteessa yhtä aikaa, mutta ohjelma voi olla aktiivisena vain yhdessä mobiililaitteessa kerrallaan (näyttö aktiivisena). Jos haluat käyttää ohjelmaa useassa mobiililaitteessa yhtä aikaa, tarvitset kaksi erillistä Apple tai Google tiliä ja tarvitset molemmille tileille omat Ultracom käyttöajat.
Voinko käyttää vanhaa Ultracom ohjelmistoa ja uutta Ultracom ohjelmistoa samalla lisenssillä vai joudunko maksamaan molemmista erikseen?
Voit käyttää vanhaa ja uutta ohjelmaa samalla lisenssillä, jopa yhtä aikaa rinnakkain, etkä joudu maksamaan molemmista erikseen.
Kuinka paljon ohjelman lisenssi maksaa?
Ohjelman lisenssin hinnat ovat samat kuin nykyisessä ja voit käyttää samalla lisenssillä ohjelman uutta ja vanhaa versiota.

Ultracom käyttöajan hinnat ovat seuraavat:
  • Ultracom 1kk käyttöaika 15€
  • Ultracom 3kk käyttöaika 35€
  • UItracom 12kk käyttöaika 65€
Mistä ohjelma ladataan ja voiko ohjelmaa ladata tekstiviestillä?
Ohjelma ladataan Apple App Storesta ja Androidilla Google Play-kaupasta. Ohjelmaa ei ole saatavilla Huawei App Galleryssä, joten uudet Huawei puhelimet eivät ole tuettuna. Ohjelmaa ei voi ladata tekstiviestillä.
Mitä Ultracom laitteita uusi ohjelma tukee?
Ultracomin uuden sukupolven ID-pohjaiset laitteet (R10, R10 Hybrid ja Avius) tukevat täysin Ultracom NEXT ohjelmistoa (Avius ja Hybrid tuki saapuu elokuun alussa).

Edellisen sukupolven Ultracom seurantalaitteiden käyttäjät (Novus ja Koira-GPS vm. 2011 ja uudemmat) voivat käyttää uutta Ultracom NEXT –sovellusta perustoiminnoilla, kuten esimerkiksi koiran seurantaa ja ryhmätoimintoja. Näiden edellisen sukupolven laitteiden käyttöönotto ei ole mahdollista Ultracom NEXT sovelluksesta, vaan ne tulee ottaa käyttöön ensin vanhalla Ultracom sovelluksella.

Nykyisin käytössä oleva Ultracom -ohjelmisto tulee kuitenkin säilymään toistaiseksi sovelluskaupoissa, joten vanhojen laitteiden käyttöä voi jatkaa entisellään myös vanhalla sovelluksella ja samalla lisenssillä.
Tukeeko uusi ohjelma Tracker ristiinseurantaa?
Beta versiossa ohjelma ei tue ristiinseurantaa. Selvitämme ristiinseurannan tuomista ohjelmaan.
Tukeeko uusi ohjelmisto tekstiviestipaikannusta?
Ultracom NEXT ohjelmisto ei tue tekstiviestipaikannusta, eikä tekstiviestikomentoja.
Tukeeko ohjelma hälytyksiä (seisontahälytys, aluehälytys ym.)?
Sovelluksen Beta versiossa hälytyksiä ei ole ohjelmassa. Hälytykset tuodaan ohjelmaan myöhemmin päivityksissä.
Voinko tuoda omat seurantalaitteet ja käyttöajat vanhasta ohjelmasta uuteen?
Kyllä voit. Tiedot tuodaan automaattisesti, kun annat vanhan ohjelman puhelinnumeron uuteen ohjelmaan (ohjelma varmistaa puhelinnumeron turvakoodilla, jonka jälkeen omien seurantalaitteiden tiedot tuodaan vanhasta ohjelmasta uuteen ohjelmaan).
Onko uudessa ohjelmassa ryhmätoimintoja?
Kyllä. Voit luoda ryhmän ja kutsua muita käyttäjiä ryhmään, joko luomallasi ryhmätunnuksella, jonka käyttäjä syöttää ohjelmaan tai ryhmälinkillä, jota napauttamalla voidaan liittyä luomaasi ryhmään. Ohjelmassa seurataan kaikkia käyttäjiä ja seurantalaitteita (koiria) luomalla ryhmiä.
Voinko olla yhtä aikaa useassa ryhmässä?
Kyllä voit. Voit hallinnoida ryhmiä päävalikosta löytyvällä ”ryhmät”-toiminnolla. Napauta päälle ne ryhmät, joihin haluat kuulua ja ryhmissä olevat paikantimet ja käyttäjät ilmestyvät kartalle, sekä laitelistaan. Voit myös erikseen valita, että mitkä koiristasi näkyvät missäkin ryhmässä. Koirat ja omat sijainnit voivat näkyä useissa eri ryhmissä yhtä aikaa.
Voinko määrittää ryhmän jäsenille eri käyttöoikeuksia?
Kyllä. Kun luot ryhmän liittymiskoodin voit valita, että oikeuttaako kyseisellä koodilla ryhmään liittyminen:
  • Ylläpitäjäksi: voi hallinnoida kaikkia ryhmään liittyviä toimintoja.
  • Jäseneksi: voi seurata muita laitteita ja käyttäjiä, sekä jakaa omien laitteiden ja oman paikan sijainnin ryhmään.
  • Katselijaksi: voi seurata muita, mutta ei voi jakaa omaa sijaintia tai omien paikantimien sijaintia ryhmään. Katselija ei näe myöskään muiden ryhmään kuuluvien jäsenten paikkatietoa kartalla.
Voinko hallinnoida, että mihin ryhmiin omaa sijaintiani ja koiriesi sijaintia jaetaan?
Kyllä. Voit vapaasti päättää, että haluatko jakaa omaa sijaintia ja/tai koiriesi sijaintia yksittäisiin ryhmiin.
Voiko uudessa ohjelmassa antaa hallinnointioikeuksia (pääkäyttäjän oikeuksia) muille käyttäjille?
Kyllä voi. Oikeuksia hallinnoidaan seurantalaitteen asetuksissa. Voit liittää haluamasi käyttäjän hakemalla tätä nimellä tai sähköpostiosoitteella ja kutsua tämän laitteesi hallinnoijaksi.
Miten jaan oman koirani sijainnin muille käyttäjille uudessa ohjelmassa?
Kun liityt ryhmään tai luot ryhmän, niin voit päättää, että jaetaanko sijaintiasi ja/tai koiriesi sijaintia ryhmään.
Voinko paikantaa vanhoja Ultracom ohjelmien käyttäjien omaa sijaintia ja voivatko he paikantaa uuden Ultracom ohjelman käyttäjiä?
Valitettavasti ohjelmiston käyttäjien omaa sijaintia ei voi paikantaa ristiin uuden ja vanhan ohjelman välillä.
Miten seuraan ystävien paikkaa ja seurantalaitteita ohjelmassa?
Muita käyttäjiä ja seurantalaitteita seurataan ryhmätoiminnolla (luodaan ryhmät, joihin tiedot jaetaan muille ryhmään kuuluville käyttäjille). Käyttäjät voivat luoda yhdessä ryhmän, johon kaikki voivat jakaa omaa sijaintiaan ja/tai omia seurantalaitteitaan.
 Mikä on Ultracom Koiradata™?
Ultracom Koiradata™ on kokonaisuus, joka sisältää jo hyväksi havaittujen ominaisuuksien lisäksi täysin uusia ja patentoituja toiminnallisuuksia koirasi aktiivisuustietojen analysointiin ja näyttämiseen. Ultracom Koiradata™ on kehitetty yhteistyössä eläinfysiologian ammattilaisten kanssa.

Ultracom Koiradata™ koostuu:
  • Koiran profiilitiedoista
  • Koiran työskentelytiedoista
  • Koiran aktiivisuustiedosta

Voit jakaa kaikkia näitä koirasi tietoja helposti suoraan Ultracom NEXT sovelluksesta – Share the Adventure.
Mitkä Ultracom laitteet tukevat Koiradataa™?
Ultracomin uuden sukupolven ID-pohjaiset laitteet (R10, R10 Hybrid ja Avius) tukevat Ultracom Koiradataa™. Näiden laitteiden omistajat saavat Koiradata ominaisuudet käyttöönsä. Koiradata™ on käytettävissä vain uudella Ultracom NEXT sovelluksella.
 Mistä löydän Koiradatan™ Ultracom NEXT ohjelmistossa?
Löydät oman koirasi profiilin ja aktiivisuustiedot seuraavasti: Avaa ohjelman päävalikko ja valitse ”Omat koirat”. Napsauta koirasi profiilikuvaketta, jonka alta tiedot avautuvat. Pääset koiran profiilin näppärästi myös karttanäkymästä, kun napautat ruudun alalaidan valikkoa ja valitset ”Koiran profiili”.

Koirasi työskentelytiedot löytyvät karttanäkymän vasemmasta alalaidasta, napauttamalla punaista plusmerkkiä. Voit tutkia koiran työskentelytietoja nopeasti ja helposti merkitsemällä jäljestä kaksi pistettä, joiden välistä haluat tarkastella tietoja. Näet valitsemaltasi jäljeltä koirasi hakulenkin pituuden sekä laajuuden, haukkutiedot ja nopeustiedot.

Koirasi aktiivisuustiedot löydät koiran profiilista, josta voit tarkastella suoritustietoja ja rasitustason.
 Mihin tarvitaan koiran profiilin tietoja?
Koiran profiilin annettavat tiedot koostuvat koiran tiedoista kuten rotu, sukupuoli, ikä ja paino sekä linkistä haluamallesi web sivuille (esim. kennelsivut, jalostustietojärjestelmä, jne.). Näitä tietoja käytetään koirasi Koiradatan™ koostamiseksi ja koirasi seuraajat näkevät antamasi profiilitiedot.
 Mihin kalorinkulutuksen laskenta perustuu?
Koiran päivittäiseen kalorinkulutukseen vaikuttavat yksilölliset seikat, kuten koiran koko, rotu, ikä, sukupuoli, fysiologinen tila (esim. onko koira kastroitu) ja aktiivisuus. Käytännössä suurin vaikuttava tekijä on kuitenkin koiran aktiivisuus, eli paljonko koira kuluttaa energiaa liikkumiseen. Koska pienet koirat tarvitsevat enemmän energiaa suhteessa isoihin, on kalorinkulutuksen kartoittamiseksi kehitetty laskennallinen, metabolinen elopaino, jota käytetään kansainvälisesti.

Aikuisen työkoiran keskimääräinen kalorinkulutus on noin 130 kilokaloria metabolista painokiloa kohti vuorokaudessa, kun koiralla ei ole normaalista poikkeavaa aktiivisuutta (esim. metsästystä). Näin esimerkiksi 10 kilogramman painoisen koiran keskimääräinen kalorinkulutus on noin 730 kilokaloria vuorokaudessa. Isoilla koirilla energiantarve painokiloa kohden vähenee kuitenkin huomattavasti, joten siksi laskennassa käytetään metabolista painoa.

Ultracomin uuden sukupolven ID-pohjaiset laitteet (R10, R10 Hybrid ja Avius) mittaavat koirasi työskentelyä mm. aktiivisuusajan, koiran profiilitietojen, nopeuden, maaston korkeuserojen ja riistatyön perusteella. Näitä tietoja hyödynnetään arvioitaessa koiran kalorinkulutusta liikkumisen (esim. juoksulenkin tai riistatyöskentelyn) aikana.
Voinko vaihtaa seurattavaa kohdetta suoraan karttanäytöltä?
Kyllä, voit vaihtaa seurattavaa kohdetta napauttamalla kohteen ikonia ruudulla ja valitsemalla ”silmä”-kuvakkeen. Näet myös kohteen perustiedot, kuten nopeuden ja haukkujen määrän, kun napautat kohdetta ruudulla.
Tallentaako ohjelma omaa sijaintia myös puhelimen näytön ollessa lukittuna?
Kyllä, kunhan käyttäjä napauttaa karttanäytöllä olevaa oman sijainnin tallentamisvalintaa.
Voinko määrittää jäljen pituuksia eri seurantakohteille?
Voit vaihtaa eri kohteiden jälkien pituuksia päävalikosta löytyvästä ”Asetukset”-valikosta.

Voit valita eri jäljen pituudet:
  • Omalle sijainnille
  • Omille koirille
  • Muille käyttäjille
  • Muiden koirille
  • Seurattavalle kohteelle
Voiko ohjelmalla tarkastella jälkeä (reittiä) jälkikäteen?
Kyllä voit. Ohjelman päävalikosta löytyy Replay-toiminto, jolla voit tarkastella reittiä jälkikäteen kahden vuorokauden ajalta. Voit kelata reittiä eteen- ja taaksepäin haluamallasi nopeudella ja voit vaihtaa reitin aikajanaa useista eri vaihtoehdoista.
Voinko tallentaa haluamani jäljen pysyvästi mobiililaitteeni muistiin?
Reitin tallentaminen on suunnitelmissa ja tuodaan myöhemmin päivityksissä ohjelmaan
Voiko karttaa pyöritellä ja zoomata portaattomasti?
Kyllä, kartan liikuttelu ja zoomaaminen on täysin portaatonta.
  • Voit zoomata karttaa yhdellä sormella napauttamalla sormea näytöllä kaksi kertaa ja pitämällä sormea näytössä toisen näpäytyksen jälkeen ja liikuttamalla sormea ylös tai alaspäin. Voit tietysti myös zoomata liikuttamalla kahta sormea ruudulla yhteen tai etäämmäs toisistaan.
  • Lisäksi voit pyörittää karttaa kiertämällä kahta sormea näytön pinnalla. Kartan saa oikaistua ruudun oikeasta yläkulmasta pienestä pohjoisnuoli-ikonista.
  • Karttaa voi liikutella vetämällä sormella haluttuun suuntaan.
  • Karttaa saa kallistettua pystysuunnassa, vetämällä kahta vierekkäistä sormea ruudulla ylös tai alaspäin.
Saako ohjelmassa käännettyä karttaa käyttäjän menosuuntaan (kelluva kartta)?
Kyllä. Voit valita, että näytetäänkö kartta koko ajan pohjois- eteläsuunnassa vai kääntyykö kartta käyttäjän menosuunnan mukaan.
Onko ohjelmassa muiden maiden karttoja ja miten voin vaihtaa karttaa?
Ohjelmassa on peruskartat kaikista maista globaalisti. Tietyistä maista kuten Suomi ja Ruotsi löytyy tarkat maastokartat. Maata voi vaihtaa zoomaamalla ulos kartasta ja zoomaamalla toiseen maahan, jolloin ohjelma vaihtaa kartta-aineiston automaattisesti.
Onko ohjelmassa satelliittikarttoja?
On, voit vaihtaa satelliittikarttaan ja takaisin maastokarttaan näppärästi karttanäytöllä olevasta painikkeesta.
Tukeeko uusi ohjelma valtion maiden metsästysalueita ja Oma riistaa?
Kyllä. Uudessa ohjelmassa näiden aineistojen lisäys ja hallinta tapahtuu suoraan ohjelmasta.
Tukeeko uusi ohjelma Reviiri-palvelua
Ei tue, kyseessä on eri yrityksen ylläpitämä palvelu. Ultracom NEXT tukee valtion ylläpitämää Oma riista palvelua, joka on kaikille käyttäjille ilmainen.
Voinko tuoda ohjelmaan Omat sivut palvelussa luotuja piirtokokoelmia?
Selvitämme omien piirtokokoelmien tuontia ohjelmaan. Beta versiossa tämä ei ainakaan ole vielä mahdollista.
Onko ohjelmassa edistyneitä piirtotoimintoja?
Kyllä. Voit piirtää viivoja, pisteitä ja alueita edistyneillä piirtotoiminnoilla. Näet viivan pituuden ja piirtämäsi alueen pinta-alan suoraan ohjelmasta. Voit myös valita haluamasi ikonin merkinnälle ja värin piirtämällesi alueelle. Merkinnän voi luoda joko yksityiseksi, joka näkyy vain sinulle tai voit liittää merkinnän haluamaasi ryhmään, jolloin se näkyy kaikille ryhmään kuuluville jäsenille.