Ultracom NEXT - 6. Ryhmän lisääminen, ryhmään liittyminen ja Tracker/B-Bark ryhmäristiinpaikannus

Ryhmien kautta näet ystäviesi sijainnin ja ystävien laitteiden sijainnin. Jokainen käyttäjä voi liittyessään ryhmään päättää, että jakavatko omaa sijaintiaan tai omien koiriensa (laitteiden) sijaintia ryhmän muille jäsenille.


Pääset lisäämään ryhmän ja liittymään ryhmiin, avaamalla ohjelman päävalikon (napauta ruudun oikeassa alakulmassa näkyvää kolmea päällekkäistä palloa) ja valitsemalla "Ryhmät". Napauta ruudun ylälaidassa olevaa + -ikonia ja valitse, oletko liittymässä ryhmään vai luomassa ryhmän:

ULTRACOM NEXT RYHMÄN LUOMINEN

Napauta "Luo uusi ryhmä". Kun luot ryhmän sinusta tulee ryhmän ensimmäinen ylläpitäjä. Voit kutsua ryhmään muita jäseniä, määrittää kartta-aineistoja, hallinnoida käyttöoikeuksia yms. (kts. lisätietoa alla)

ULTRACOM NEXT RYHMÄÄN LIITTYMINEN

Napauta "Liity ryhmään", syötä saamasi ryhmätunnus ja liity ryhmään. Näet ryhmään kuuluvat tiedot ja voit valita, että näytetäänkö omaa sijaintiasi tai koiriesi sijaintia ryhmälle. Mikäli sinulla on laajempia oikeuksia ryhmään, voit myös muokata muita asetuksia (kts. lisätietoa alla). Ryhmään voidaan liittyä myös ryhmäkutsulla, josta löytyy lisätietoa kappaleesta "7. Ryhmän jakaminen".



TRACKER/B-BARK RYHMÄRISTIINPAIKANNUS

Voit yhdistää oman ryhmäsi jäsenet Tracker ryhmään ja nähdä kartalla Tracker/B-Bark laitteiden käyttäjät ja laitteet. Huomaa, että Ultracom ryhmän ylläpitäjällä ja Tracker ryhmän ylläpitäjällä tulee olla ristiinpaikannuspalvelu- ja ohjelmiston käyttöaika aktiivisena. Kaikilla ryhmän jäsenillä, jotka haluavat nähdä paikannuksia ristiinseurannasta, tulee olla ristiinseurantapalvelu.


Luo ensin Ultracom Next ryhmä noudattamalla yllä olevaa ohjeistusta (Ultracom Next ryhmän luominen) tai avaa olemassa oleva ryhmä.


Valitse "Yhdistä Tracker-ryhmään" ja valitse näkymästä, että haluatko yhdistää oman ryhmäsi Tracker sovelluksessa jo ennalta luotuun ryhmään (saat tarvittavan ryhmäkoodin Tracker ryhmän ylläpitäjältä) tai voit kutsua Tracker sovelluksen käyttäjät omaan ryhmääsi napauttamalla "Luo uusi". Toiminto luo ryhmäkoodin, jonka voit antaa Tracker ryhmän ylläpitäjälle. Huomaa, että vain ryhmäsi jäsenet, joilla on aktiivista Ultracom käyttöaikaa ja Tracker-ristiinseurantaa, näkevät Tracker/B-Bark käyttäjät ja paikantimet kartalla.


Tunnistat Tracker ohjelman käyttäjät ja koirat heidän nimenperässä olevasta "Tracker" tekstistä.


Ristiinpaikannusta varten tarvitset Ultracom Next käyttöaikaa ja ristiinpaikannuspalvelun, jotka voit tilata verkkokaupastamme.


Ryhmävalikossa on seuraavat valinnat, joiden muokattavuus riippuu käyttöoikeudestasi:

  • Voit valita ryhmällesi kuvan.
  • Voit syöttää ryhmällesi nimen.
  • Voit valita, että jaetaanko oma sijaintisi ryhmään (voit vaihtaa asetusta napauttamalla liukukytkintä).
  • Voit liittää omia koiriasi ryhmään.
  • Voit luoda ryhmälle liittymiskoodin. Kun toinen käyttäjä liittyy ryhmääsi, riippuu tämän ryhmän käyttöoikeudet antamastasi koodista ja sen antamista oikeuksista. Ryhmäoikeuksia on kolme eri tasoa:
    • Ylläpitäjä: Samat oikeudet kuin ryhmän luojalla (voi muuttaa kaikkia ryhmän asetuksia ja myös poistaa ryhmän). Ylläpitäjä näkee kaikki ryhmään sijaintinsa jakaneiden käyttäjien ja koirien sijainnit, voi tarkastella ja lisätä ryhmään merkintöjä sekä ulkoisia aineistoja (Oma riista alueet sekä valtion metsästysalueet). 
    • Jäsen: Saa näkyviin kaikki ryhmään sijaintinsa jakaneet käyttäjät ja koirat, voi tarkastella ja lisätä ryhmään merkintöjä, sekä ulkoisia aineistoja (Oma riista alueet sekä valtion metsästysalueet).
    • Katselija: Voi seurata muita käyttäjiä ja koiria, mutta ei voi jakaa omaa sijaintiaan/koiriensa sijaintia ryhmään. Katselija ei näy  muille käyttäjille karttanäytön kohdelistalla.
  • Voit yhdistää oman Ultracom ryhmäsi Tracker ryhmään (lisätietoa yllä kohdassa "Tracker/B-Bark Ryhmäristiinpaikannus).
  • Näet jäsenlistauksen ja jäsenten käyttöoikeuden tason. Mikäli olet ryhmän ylläpitäjä, niin voit muokata jäsenten käyttöoikeuksia napauttamalla käyttäjän nimeä.
  • Näet ja voit muuttaa ryhmäsi Oma riista aineistoja sekä valtion maiden metsästysalueita. Alueet päivittyvät suoraan kartalle, kaikille ryhmään kuuluville jäsenille.
  • Voit tarkastella ryhmään luotuja karttamerkintöjä ja Ultracom Omat sivut palvelusta liitettyjä piirtokokoelmia. Löydät lisätietoa merkinnöistä, ulkoisista aineistoista ja piirtokokoelmista erillisestä artikkelista.
  • Voit poistua ryhmästä, jolloin et näe enää ryhmään kuuluvien käyttäjien ja koirien sijaintia, etkä myöskään ryhmään kuuluvia merkintöjä tai muita aineistoja.
  • Voit poistaa ryhmän. Ryhmä poistetaan ja kaikki siihen liitetyt aineistot, kuten merkinnät poistetaan. Poisto on pysyvä, eikä sitä voi peruuttaa.


Kun palaat takaisin ryhmävalikon juureen, voit valita liukukytkimillä, että mitkä ryhmät näytetään kartalla ja kohdevalikossa.


Siirry ohjeen seuraavaan osaan tästä linkistä.