Ultracom NEXT for Apple iOS - 10. Karttamerkinnät ja koiran työskentelytiedot

Pääset tekemään karttamerkintöjä napauttamalla karttanäkymän vasemmassa alakulmassa olevaa valkoista plusmerkkiä. Valikosta löydät merkintätyökalut ja Koiradatan™ työskentelytiedot. Kun napautat jotakin valinnoista, avautuu kartalle valinnan työkalut.

KuvakeValinnan selite
Merkintä-valikko: Valinta avaa merkintätyökalut.
Lisää paikkapiste: Voit valita pisteelle kuvakkeen useasta eri vaihtoehdosta (esimerkiksi hirvitorni, auto, nuotiopaikka ym.).
Piirrä viiva ja/tai mittaa etäisyyksiä: Voit piirtää viivoja ja tarkastella viivojen etäisyyksiä.
Piirrä alue ja/tai mittaa alueen pinta-ala: Voit piirtää alueen ja tarkastella alueiden pinta-aloja ja ympärysmittoja.
Koiran työskentelytiedot (Koiradata™): Valinnalla voit tarkastella yksityiskohtaisesti koiran työskentelyä tietyltä reittiväliltä. Valitse reittiviivan aloituspiste ja lopetuspiste, jolloin kartalla näytetään tarkat tiedot pisteiden välillä. Saat lisätietoja, kun napautat näytölle ilmestyviä tietoja. Löydät lisätietoa työskentelytiedosta tämän artikkelin lopusta.
Lisää: Valinnalla voit lisätä uuden merkinnän tai jatkaa merkintää (esimerkiksi viivaa tai alueen reunaa). Toimintoa käytetään myös työskentelytietojen valinnassa (merkitse ensimmäinen tarkastelupiste ja toinen tarkastelupiste, kun kursori on reitin päällä).
Peruuta: Peruuttaa merkinnän tekemisen.
Tallenna: Tallentaa merkinnän.
Peruuta edellinen lisäys: Peruuttaa edellisen lisäyksen. Esimerkiksi jos olet tekemässä viivaa ja teet virhepainalluksen, voit peruuttaa painalluksen napauttamalla tätä kuvaketta.
Jaa: Valinnalla voit jakaa merkitsemäsi koiratyöskentelyn ystävillesi.

Kun luot merkinnän, avaa ohjelma merkinnän asetukset. Voit mm. kirjoittaa merkinnälle nimen, kuvauksen, valita värin tai kuvakkeen ja näet merkinnästä tarkempia tietoja (esimerkiksi viivoissa etäisyydet, alueissa ympärysmitat ja pinta-alat).

Halutessasi voit luoda merkinnälle kansion, johon voit kerätä haluamiasi merkintöjä, valita merkinnälle omistajan (onko merkintä yksityinen vai liitetäänkö se tiettyyn ryhmään) ja voit lisäksi valita merkinnälle keston. Merkinnän kesto on näppärä esimerkiksi merkatessa väliaikaisia tietoja, kuten eläimen kaatoja. Merkintä katoaa automaattisesti kartalta valitsemasi ajan päätyttyä.

Kopioi valinnalla, voit kopioida merkinnän myös toiseen kansioon. Toiminto on näppärä, jos olet esimerkiksi tehnyt merkinnän yksityisenä, mutta haluat kopioida sen ryhmääsi muiden käyttäjien nähtäville.

Merkintöjen tuonti vanhasta ohjelmasta Nextiin

Merkinnät, jotka on viety piirtokokoelmaan tulevat piirtokokoelman mukana Nextiin (kts. lisätietoa yllä). Jos haluat kuitenkin tuoda merkinnät suoraan vanhasta ohjelmasta Nextiin, toimi seuraavasti: avaa vanhan ohjelman päävalikko ja valitse "merkinnät", avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse "Vie palvelimelle". Ota merkintälistan ID-numero talteen ja avaa Next. Avaa päävalikko ja valitse "Kartta-aineistot", valitse "Piirtokokoelmat" ja napauta plus-ikonia. Kirjoita merkintälistan ID kenttään ja tuo tiedot Nextiin. Merkinnät ilmestyvät Nextin kartalle omana kerroksenaan. Huomaa että merkinnät ovat yhdessä kerroksessa, eikä niitä voi muokata yksittäin.

Lisätietoa koiran työskentelytiedoista:

Koiran työskentelytiedot valinnalla voit tarkastella kahden eri pisteen välisiä tapahtumia. Esimerkissä on valittu koiran reitiltä kaksi pistettä Tag 1 (kuvassa numerolla 8) ja Tag 2 (kuvassa numerolla 9).

Ruudun vasempaan laitaan ilmestyy lisätietoa kahden pisteen välisistä tapahtumista. Saat lisätietoa eri tiedoista napauttamalla tietoa sormella.

Tiedot ovat numerojärjestyksessä seuraavat:

1. Pisteiden välisen jäljen kokonaispituus (metriä).
2. Pisteiden välisen jäljen syvyys (metriä).
3. Keski-/maksiminopeus (kilometriä tunnissa)
4. Kokonaisaika joka koiralta on kulunut liikkua pisteiden välillä.
5. Keski-/maksimihaukkutiheys minuutissa.
6. Haukkuaika (kauanko koira on haukkunut pisteiden välillä).
7. Aika ilman haukkua (kauanko koira on ollut haukumatta pisteiden välillä).
8. TAG 1 - ensimmäinen tarkastelupiste (jälkeä tarkastellaan kahden eri tarkastelupisteen väliltä).
9. TAG 2 - toinen tarkastelupiste.