Ultracom NEXT for Android - 8. Karttanäyttö ja oma sijainti

Ultracom NEXT ohjelmistossa on edistyneitä karttatoimintoja ja kartta-aineistot päivittyvät automaattisesti, jos teet karttoihin muutoksia. Voit myös tallentaa omaa sijaintiasi, vaikka puhelimen näyttö olisi suljettuna (ohjelman tulee olla päällä taustalla).

Voit liikutella karttaa seuraavasti:

• Pidä kahta sormea näytöllä ja pyöritä sormia kellon suuntaisesti tai vastaisesti, jolloin karttanäkymä pyörii.
  • Voit kallistaa karttaa pyyhkäisemällä ruutua kahdella vierekkäisellä sormella ylös tai alaspäin.
  • Voit lähentää karttaa (zoomata sisäänpäin), pitämällä kahta sormea vierekkäin ja vetämällä sormia erilleen.
  • Voit loitontaa karttaa (zoomata ulospäin), pitämällä kahta sormea etäällä toisistaan ja vetämällä sormia yhteen.
  • Voit myös lähentää ja loitontaa karttaa yhdellä kädellä, tuplanapauttamalla ja pitämällä sormen ruudulla. Kun siirrät sormea ruutua pitkin ylös tai alas (pitäen sormen samalla ruudulla) zoomautuu kartta liikkeesi mukaan.

Karttanäytöltä löytyvät seuraavat kuvakkeet:

Kompassi keskittää kartan pohjois-eteläsuunnassa. Kuvake ilmestyy näkyviin vain, jos kartta ei ole täysin suorassa.
Valinta vaihtaa kartta-aineistoa ilmakuvan ja tavallisen kartta-aineiston välillä.
Valinta aloittaa oman sijainnin tallentamisen palvelimelle. Voit tarkastella tallennettua sijaintia jälkikäteen "Replay"-toiminnolla (lisää aiheesta kappaleessa "11. Replay"). Sijaintisi tallentuu myös näytön ollessa suljettuna, kunhan ohjelma on taustalla päällä. Jos oman sijainnin tallennus ei ole päällä, voit silti nähdä oman sijaintisi kartalla, mutta sitä ei tallenneta palvelimelle, eivätkä muut käyttäjät voi nähdä sijaintiasi.
  • Jos nuoli on harmaa, keskittää napautus näkymän omaan sijaintiisi.
  • Jos nuoli on punaisena ja napautat kuvaketta, kääntyy kartta menosuuntaasi (kelluva kartta, puhelimen tulee tukea ominaisuutta).
  • Jos napautat kuvaketta uudelleen, palautuu tila ensimmäisenä olevaan tilaan (keskitys omaan sijaintiin).
Valinta avaa kohdenäkymän (laitelista), josta voit tarkastella kaikkia omia koiria ja muita ryhmiisi kuuluvia koiria ja käyttäjiä, sekä niiden viimeisimmän sijainnin perustietoja. Mikäli perustietojen tilalla on viiva, ei kohteesta ole saatu paikkatietoa yli kahteen päivään. Voit vaihtaa seurattavaa kohdetta, napauttamalla kohteen kuvaketta kohdelistalla.
Valinta avaa ohjelman päävalikon.
Valinta avaa piirtotyökalut. Voit muun muassa piirtää viivoja/mitata etäisyyksiä, piirtää paikkamerkkejä ja piirtää/mitata alueita. Lisäksi valikosta löytyy koiradatan työskentelytiedot (voit tarkastella koirasi reittiviivalta yksityiskohtaisesti haluamiasi välejä). Lisätietoja merkinnöistä löytyy kappaleesta "10. Karttamerkinnät".

Näet kohteiden (koirat ja käyttäjät) ja merkintöjen perustietoja, napauttamalla kohdetta tai merkintää karttanäytöllä. Voit myös suoraan vaihtaa seurattavaa kohdetta, napauttamalla kohdetta ja valitsemalla "silmä"-kuvakkeen.

Voit vaihtaa näytettävä maata, loitontamalla karttaa ja lähentämällä toiseen maahan (aineisto vaihdetaan automaattisesti, kun lähennät karttaa).