Ultracom NEXT - 9. Kartta-aineistot, aineistojen tuonti ja karttojen esilataaminen

Pääset kartta-aineistoihin avaamalla päävalikon  ja valitsemalla "Kartta-aineistot". Näkymässä voit tehdä seuraavia toimenpiteitä:

- Valita haluamasi pohjakartan.

- Tarkastella omia karttamerkintöjä (lisätietoa kappaleessa "10. Karttamerkinnät ja koiran työskentelytiedot").

- Tuoda piirtokokoelmia vanhasta ohjelmasta Nextiin (lisätietoa alla).

- Tuoda merkintöjä vanhasta ohjelmasta Nextiin (lisätietoa alla).

- Esiladata karttoja (offline-kartat - lisätietoa alla).

- Voit lisätä Oma riista aineistoja (lisätietoa alla).

- Voit lisätä valtion metsästysalueita (lisätietoa alla).

- Voit valita kartta-aineistoon lisäkerroksia: tilarajat, syvyyskäyrät ja väylämerkit sekä vinovalovarjostuksen.

Kaikki tekemäsi muutokset päivittyvät karttanäkymään heti niiden lisäämisen/valitsemisen jälkeen.

Aineistojen tuonti (piirtokokoelmat, Oma riista, valtion alueet ym.)

Aineistojen tuonti onnistuu uuden Map Planner palvelun kautta. Voit lukea lisää Map Plannerista tästä linkistä. Huomaa, että voit kuitenkin lisätä Oma Riista -aineistoja ja valtion metsästysalueita myös suoraan ohjelmasta (ohjeet alla).

Oma riista-aineistot ja valtion metsästysalueet

Oma riista: Lisätäksesi Oma riista-aineiston napauta "Oma riista"-valintaa ja napauta ruudulla näkyvää +-merkkiä. Syötä Oma riista -aineistotunnus sille varattuun kenttään. Kun olet tuonut aineiston ohjelmaan, voit halutessasi napauttaa sen pois päältä liukukytkimestä tai avata aineiston lisätiedot napauttamalla sen nimeä. Voit antaa aineistolle haluamasi nimen, päivittää aineiston tiedot (mikäli olet tehnyt siihen esimerkiksi muutoksia), voit myös poistaa aineiston  ja päättää että näytetäänkö sitä kartalla. Mikäli haluat tuoda Oma riista aineiston ryhmän käytettäväksi, niin tee aineiston liittäminen ryhmän asetuksissa.

Valtion metsästysalue: Lisätäksesi valtion metsästysalueen napauta "Valtion maiden metsästysalueet"-valintaa ja napauta ruudulla näkyvää plusmerkkiä. Syötä valtion metsästysalueen tunnus sille varattuun kenttään. Kun olet tuonut aineiston ohjelmaan, voit halutessasi napauttaa sen pois päältä liukukytkimestä tai avata aineiston lisätiedot napauttamalla sen nimeä. Voit antaa aineistolle haluamasi nimen, päivittää aineiston tiedot (mikäli olet tehnyt siihen esimerkiksi muutoksia), voit myös poistaa aineiston ja päättää että näytetäänkö sitä kartalla. Mikäli haluat tuoda valtion metsästysalueen ryhmän käytettäväksi, niin tee aineiston liittäminen ryhmän asetuksissa.

Karttojen esilataaminen (offline-kartat)

Valitse "Offline-kartat" ja näet ohjelmaan ladatut esiladatut kartta-aineistot. Voi ladata aineiston napauttamalla ruudulla olevaa plusmerkkiä. Ohjelma siirtyy karttanäkymään, jossa voit valita haluamasi alueen ja käynnistää latauksen. Kartta-aineistoja pääsee lataamaan myös suoraan karttanäytöltä napauttamalla valkoista plusmerkkiä ja valitsemalla "Lisää offline-kartta". Alla on erillinen video karttojen esilataamisesta.