Ultracom NEXT for Android - 9. Kartta-aineistot, lisäaineistot ja karttojen esilataaminen

Pääset kartta-aineistoihin avaamalla päävalikon  ja valitsemalla "Kartta-aineistot". Näkymässä voit tehdä seuraavia toimenpiteitä:

- Valita halumasi pohjakartan.

- Tarkastella omia karttamerkintöjä (lisätietoa kappaleessa "10. Karttamerkinnät ja koiran työskentelytiedot").

- Tuoda piirtokokoelmia vanhasta ohjelmasta Nextiin (lisätietoa alla).

- Tuoda merkintöjä vanhasta ohjelmasta Nextiin (lisätietoa alla).

- Esiladata kartto (offline-kartat, lisätietoa alla).

- Voit lisätä Oma riista aineistoja (tarvitset Oma riista aineistotunnuksen)

- Voit lisätä valtion metsästysalueita (tarvitset alueen tunnuksen).

- Voit valita kartta-aineistoosi lisäkerroksia: tilarajat, syvyyskäyrät ja väylämerkit sekä vinovalovarjostuksen

Kaikki tekemäsi muutokset päivittyvät karttanäkymään heti niiden lisäämisen/valitsemisen jälkeen.

Huom! Voit lisätä aineistoja ryhmiin, avaamalla ryhmän asetukset ja lisäämällä aineiston tunnuksen ryhmään (esim. Oma riista aineistotunnus tai piirtokokoelma). Lisätietoa ryhmistä löytyy kappaleesta "6. Ryhmän lisääminen ja ryhmään liittyminen".

Piirtokokoelmien tuonti vanhasta ohjelmasta Nextiin

Valitse "Piirtokokoelmat" -> napauta plus-merkkiä ja syötä piirtokokoelman ID. Piirtokokoelman ID:n saat piirtokokoelman tekijältä. Mikäli olet tehnyt aineiston itse, niin löydät ID:n kun kirjaudut sisään Omat sivut palveluun, valitset kyseisen piirtokokoelman ja piirtokokoelman ID näkyy "Kokoelman ID"-kentässä:

Kun olet tuonut aineiston ohjelmaan, voit halutessasi napauttaa sen pois päältä liukukytkimestä tai avata kokoelman lisätiedot napauttamalla sen nimeä. Voit antaa kokoelmalle haluamasi nimen, päivittää kokoelman tiedot Omat sivut palvelusta (mikäli olet tehnyt siihen esimerkiksi muutoksia), voit myös poistaa aineiston ja päättää että näytetäänkö sitä kartalla.

Merkintöjen tuonti vanhasta ohjelmasta Nextiin

Merkinnät, jotka on viety piirtokokoelmaan tulevat piirtokokoelman mukana Nextiin (kts. lisätietoa yllä). Jos haluat kuitenkin tuoda merkinnät suoraan vanhasta ohjelmasta Nextiin, toimi seuraavasti: avaa vanhan ohjelman päävalikko ja valitse "merkinnät", avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse "Vie palvelimelle". Ota merkintälistan ID-numero talteen ja avaa Next. Avaa päävalikko ja valitse "Kartta-aineistot", valitse "Piirtokokoelmat" ja napauta plus-ikonia. Kirjoita merkintälistan ID kenttään ja tuo tiedot Nextiin. Merkinnät ilmestyvät Nextin kartalle omana kerroksenaan. Huomaa että merkinnät ovat yhdessä kerroksessa, eikä niitä voi muokata yksittäin.

Oma riista-aineistot ja valtion metsästysalueet

Oma riista: Lisätäksesi Oma riista-aineiston napauta "Oma riista"-valintaa ja napauta ruudulla näkyvää plusmerkkiä. Syötä Oma riista-aineistotunnus sille varattuun kenttään. Kun olet tuonut aineiston ohjelmaan, voit halutessasi napauttaa sen pois päältä liukukytkimestä tai avata aineiston lisätiedot napauttamalla sen nimeä. Voit antaa aineistolle haluamasi nimen, päivittää aineiston tiedot (mikäli olet tehnyt siihen esimerkiksi muutoksia), voit myös poistaa aineiston  ja päättää että näytetäänkö sitä kartalla.

Valtion metsästysalue: Lisätäksesi valtion metsästysalueen napauta "Valtion maiden metsästysalueet"-valintaa ja napauta ruudulla näkyvää plusmerkkiä. Syötä valtion metsästysalueen tunnus sille varattuun kenttään. Kun olet tuonut aineiston ohjelmaan, voit halutessasi napauttaa sen pois päältä liukukytkimestä tai avata aineiston lisätiedot napauttamalla sen nimeä. Voit antaa aineistolle haluamasi nimen, päivittää aineiston tiedot (mikäli olet tehnyt siihen esimerkiksi muutoksia), voit myös poistaa aineiston ja päättää että näytetäänkö sitä kartalla.

Karttojen esilataaminen (offline-kartat)

Valitse "Offline-kartat" ja näet ohjelmaan ladatut esiladatut kartta-aineistot. Voi ladata aineiston napauttamalla ruudulla olevaa plusmerkkiä. Ohjelma siirtyy karttanäkymään, jossa voit valita haluamasi alueen ja käynnistää latauksen. Kartta-aineistoja pääsee lataamaan myös suoraan karttanäytöltä napauttamalla valkoista plusmerkkiä ja valitsemalla "Lisää offline-kartta".

Alla on erillinen video karttojen esilataamisesta.