Aineistojen tuonti Map Planneriin

Voit lisätä tai tuoda Map Planneriin seuraavia aineistoja:

- Omat sivut piirtokokoelmat

- Vanhan ohjelman merkintälistat

- Oma riista -aineistot

- Ultracom Next ohjelmassa tehdyt merkinnät

Voit lisäksi myös merkitä valtion metsästysalueita ja kiinteistörajoja haluamillasi väreillä ja korostuksilla.

Kun olet luonut kartta-aineiston alla olevia ohjeistuksia noudattamalla, voit hallinnoida sen näkyvyyttä Next ohjelmistossa seuraavasti:

Omat henkilökohtaiset aineistot: avaa päävalikko ja valitse "Kartta-aineistot". Valitse "Piirtokokoelmat" ja valitse, että mitä Map Planner aineistoja haluat näyttää kartalla.

Ryhmään jaetut aineistot: avaa päävalikko ja valitse "Ryhmät". Valitse ryhmä, jolle jaoit aineiston. Valitse "Piirtokokoelmat" ja valitse, että mitä Map Planner aineistoja haluat näyttää kartalla.

Omat sivut piirtokokoelman tuominen

1. Avaa Omat sivut palvelu (löydät kirjautumisohjeet tästä artikkelista).
  2. Valitse ruudun vasemmasta laidasta "Piirtokokoelmat" ja valitse ruudun ylälaidasta pudotusvalikosta haluamasi piirtokokoelma.
  3. Ota talteen "Kokoelman ID" -numero.
  4. Avaa Map Planner ja kirjaudu sisään Map Planneriin.
  5. Luo uusi Map Planner aineisto painamalla Map Plannerin etuvilla olevaa plusmerkkiä.
  6. Map Planner pyytää syöttämään kokoelmalle nimen. Syötä kokoelmalle nimi, esimerkiksi Omat sivut piirtokokoelmasi nimi.
  7. Valitse "Aloitusmateriaali" pudotus valikosta vaihtoehto "Tuo Ultracom-piirtokokoelma" ja syötä "Piirtokokoelman tunnus" -kenttään piirtokokoelmasi kokoelma ID ja valitse "Ok". Aineisto tuodaan luomaasi Map Planner karttakokoelmaan. Huomaa, että alueen värit ja muut asetukset määräytyvät Omat sivut palvelussa tehtyjen määritysten mukaisesti.
  8. Jotta tekemäsi Map Planner aineisto ilmestyy näkyviin Ultracom Next ohjelmistoon, napauta työkalurivin ylälaidassa olevaa kolmea palloa ja valitse "Kartan näkyvyys...". Ruksaa näytettävä kartta-aineisto ja ruksaa sen jälkeen ryhmät, joille haluat jakaa aineiston. Napauta lopuksi "Päivitä" ja aineisto ilmestyy Next ohjelmistoosi.

Vanhan ohjelman merkintälistan tuominen

Jos olet jo aiemmin vienyt merkintälistan palvelimelle ja sinulla on merkintälistan ID, voit siirtyä suoraan kohtaan 4.

1. Avaa vanhan ohjelman päävalikko ja valitse "merkinnät".
  2. Avaa oikeasta yläkulmasta lisävalikko ja valitse "Vie palvelimelle".
  3. Ota merkintälistan ID-numero talteen.
  4. Avaa Map Planner ja kirjaudu sisään Map Planneriin.
  5. Luo uusi Map Planner aineisto painamalla Map Plannerin etuvilla olevaa plusmerkkiä.
  6. Map Planner pyytää syöttämään kokoelmalle nimen. Syötä kokoelmalle nimi, esimerkiksi omat merkinnät.
  7. Valitse "Aloitusmateriaali" pudotus valikosta vaihtoehto "Tuo Ultracom-piirtokokoelma" ja syötä "Piirtokokoelman tunnus" -kenttään merkintälistan ID-numero ja valitse "Ok". Aineisto tuodaan luomaasi Map Planner karttakokoelmaan.
  8. Jotta tekemäsi Map Planner aineisto ilmestyy näkyviin Ultracom Next ohjelmistoon, napauta työkalurivin ylälaidassa olevaa kolmea palloa ja valitse "Kartan näkyvyys...". Ruksaa näytettävä kartta-aineisto ja ruksaa sen jälkeen ryhmät, joille haluat jakaa aineiston. Napauta lopuksi "Päivitä" ja aineisto ilmestyy Next ohjelmistoosi.

Oma riista aineiston lisääminen

1. Avaa Map Planner ja kirjaudu sisään Map Planneriin.
  2. Luo uusi Map Planner aineisto painamalla Map Plannerin etuvilla olevaa plusmerkkiä tai valitse olemassa oleva Map Planner aineisto.
  3. Valitse ruudun vasemmasta ylälaidasta "Taustat" -välilehti ja napauta ruudun alalaidan työkalurivillä olevaa plusmerkkiä.
  4. Valitse aineistoksi "Oma riista"
  5. Syötä Oma riista alueen tunnus sille varattuun kenttään ja valitse "OK".
  6. Ohjelma kohdistaa lisättyyn alueeseen. Voit työkaluriviltä vaihtaa Oma riista aineiston nimeä sekä määrittää alueen piirtoasetukset, kuten värin, tyylin, viivan leveyden ym.
  7. Jotta tekemäsi Map Planner aineisto ilmestyy näkyviin Ultracom Next ohjelmistoon, napauta työkalurivin ylälaidassa olevaa kolmea palloa ja valitse "Kartan näkyvyys...". Ruksaa näytettävä kartta-aineisto ja ruksaa sen jälkeen ryhmät, joille haluat jakaa aineiston. Napauta lopuksi "Päivitä" ja aineisto ilmestyy Next ohjelmistoosi.

Valtion metsästysalueiden ja kiinteistörajojen merkitseminen

1. Avaa Map Planner ja kirjaudu sisään Map Planneriin.
  2. Luo uusi Map Planner aineisto painamalla Map Plannerin etuvilla olevaa plusmerkkiä tai valitse olemassa oleva Map Planner aineisto.
  3. Valitse ruudun vasemmasta ylälaidasta "Taustat" -välilehti ja napauta ruudun alalaidan työkalurivillä olevaa plusmerkkiä.
  4. Valitse joko "Kiinteistörajat" tai "Valtion metsästysalueet", riippuen kumman alueet haluat kartalla valita ja lisätä kartta-aineistoosi.
  5. Valitse kursorilla haluamasi alue/alueet. Mikäli alueella ei ole valtion metsästysaluetta, saat virheilmoituksen.
  6. Ohjelma kohdistaa lisättyyn alueeseen. Voit työkaluriviltä vaihtaa aineiston nimeä sekä määrittää alueen piirtoasetukset, kuten värin, tyylin, viivan leveyden ym.
  7. Jotta tekemäsi Map Planner aineisto ilmestyy näkyviin Ultracom Next ohjelmistoon, napauta työkalurivin ylälaidassa olevaa kolmea palloa ja valitse "Kartan näkyvyys...". Ruksaa näytettävä kartta-aineisto ja ruksaa sen jälkeen ryhmät, joille haluat jakaa aineiston. Napauta lopuksi "Päivitä" ja aineisto ilmestyy Next ohjelmistoosi.

Ultracom Next ohjelmassa tehdyt merkinnät

1. Avaa Map Planner ja kirjaudu sisään Map Planneriin.
  2. Luo uusi Map Planner aineisto painamalla Map Plannerin etuvilla olevaa plusmerkkiä tai valitse olemassa oleva Map Planner aineisto.
  3. Napauta ruudun vasemman laidan työkalurivillä olevaa kolmea päällekkäistä palloa ja valitse "Tuo merkintöjä puhelimesta"
  4. Ohjelma avaa Next tililläsi (tili jolla kirjauduit Map Planneriin) olevat merkinnät ja voit valita, että tuotko kerralla kaikki merkinnät vai yksittäisiä merkintöjä karttakokoelmaasi. Merkinnät on eritelty "Omiin merkintöihin" (henkilökohtaiset merkintäsi) ja ryhmien merkintöihin (ryhmän merkinnät avautuvat napauttamalla ryhmän nimeä).
  5. Kun olet valinnut haluamasi merkinnät, napauta "Tuo", jolloin merkinnät tuodaan Map Planner kartta-aineistoosi.
  6. Voit muokata merkintää napauttamalla työkalurivillä "Paikat"-välilehteä ja napauta haluamasi merkinnän vieressä olevaa kynäikonia.
  7. Jotta tekemäsi Map Planner aineisto ilmestyy näkyviin Ultracom Next ohjelmistoon, napauta työkalurivin ylälaidassa olevaa kolmea palloa ja valitse "Kartan näkyvyys...". Ruksaa näytettävä kartta-aineisto ja ruksaa sen jälkeen ryhmät, joille haluat jakaa aineiston. Napauta lopuksi "Päivitä" ja aineisto ilmestyy Next ohjelmistoosi.

Palaa takaisin Map Planner artikkeleihin.