Ultracom NEXT - 14. Safety ja susihavainnot

Ultracom Next ohjelmalla voit panostaa metsästäjien ja koirien turvallisuuteen. Voit kytkeä päälle safety toiminnon, jolla sinun sijaintiasi jaetaan anonyymisti muille safety käyttäjille kahden kilometrin säteellä. Voit kytkeä safetyn päälle koirallesi, jolloin koirasi näkyy anonyymisti muille ohjelmiston käyttäjille kahden kilometrin säteellä koirasta. Safety käyttäjät ovat näkyvissä myös Tracker ohjelmiston käyttäjille (koira safetyn näkyminen vaatii aktiivisen ristiinseurantapalvelun).

Käyttäjän safety

Safety kytketään päälle ohjelman asetuksista (avaa päävalikko ja valitset asetukset). Jotta näyt muille käyttäjille, tulee puhelimen GPS olla päällä ja oman sijainnin tallennus tulee olla kytkettynä päälle karttanäytöltä. Kun safety on kytketty päälle, sijaintisi jaetaan anonyymisti kahden kilometrin säteellä muille safetyn käyttäjille. Reaaliaikaista sijaintiasi ei jaeta, vaan sijainti jaetaan muille käyttäjille pienellä viiveellä.

Koira safety ja safety viesti

Koira safety on koirakohtainen ja sen saa asetettua päälle oman koirasi profiilista (avaa päävalikko, valitse omat koirat ja valitse koirasi). Kun safety on kytketty päälle, koirasi sijainti jaetaan anonyymisti kahden kilometrin säteellä muille safetyn käyttäjille. Koiran reaaliaikaista sijaintia ei jaeta, vaan sijainti jaetaan muille käyttäjille pienellä viiveellä.

Kun kytket safetyn päälle, voit myös liittää koirallesi safety viestin. Napauta "safety viesti"-valintaa, syötä haluamasi viesti ja valitse viestin kesto. Muut safety käyttäjät voivat napauttaa koirasi ikonia ruudulla ja näkevät asetetun viesti

Susi-safety (susihavainnot)

Ultracom Next ja Tracker ohjelman käyttäjät voivat lisätä ja nähdä muiden käyttäjien lisäämiä susihavaintoja. Voit kytkeä susihavaintojen näyttämisen päälle ohjelman asetuksista (avaa päävalikko ja valitset asetukset). Näet lisätietoa susihavainnosta napauttamalla kartalla näkyvää havaintoa ja valitsemalla punaisen i-kirjaimen.

Näet havainnon tekijän nimimerkin ja havainnolle määritellyt lisätiedot. Jos olet itse havainnon lähellä, voit vahvistaa toisen käyttäjän tekemän havainnon.

Jotta voit itse luoda susihavainnon, tulee sinun olla kahden kilometrin sisällä havainnosta. Aloita havainnon luominen napauttamalla karttanäytön vasemmassa alalaidassa olevaa plusmerkkiä ja valitse "Lisää susihavainto". Siirrä kursori havainnon kohdalle ja napauta ruudun keskellä olevaa plusmerkkiä. Valitse havainnolle lisätiedot, kuten havainnon tyyli (näköhavainto tai jälki), kulkusuunta, ikä ja syötä havainnolle viesti. Kun tallennat havainnon, näkevät muut käyttäjät havainnon kartalla.

Voit halutessasi poistaa merkinnän, napauttamalla merkintää kartalla, valitse punainen i-kirjain ja valitse "Poista merkintä". Kun havainnon ikä on kolme vuorokautta, niin havainto poistuu kartalta automaattisesti. Havainnon iän näkee myös suoraan kartalta:

• Punainen ikoni - havainto on 0-24 tuntia vanha.
  • Keltainen ikoni - havainto on 24-48 tuntia vanha.
  • Harmaa ikoni - havainto on 48-72 tuntia vanha.

Huomaathan, että susihavaintojärjestelmän väärinkäyttö johtaa käyttäjätilin sulkemiseen.