Siirtyminen vanhasta Ultracom ohjelmasta uuteen Tracker ohjelmaan

Kesäkuussa 2022 julkaistaan  kokonaan uusi Tracker ohjelmisto, minkä kehitystyössä on yhdistetty sekä vanhan Tracker ohjelmiston, että Ultracom Next ohjelmiston parhaita puolia.  Uudella Tracker ohjelmistolla voit ottaa käyttöön myös tuettuja Ultracom laitteita ja voit toimia laitteiden pääkäyttäjänä. Ohjelma tukee myös VHF-pohjaisia Ultracom laitteita. Omistamasi laitteet ja käyttöajat siirtyvät myös suoran Tracker ohjelmaan (katso ohje alla).

Jos käytät vain vanhaa Ultracom ohjelmaa, tulee sinun tehdä siirtymä ennen kuin vanha Ultracom ohjelma suljetaan kesäkuun loppuun mennessä. Siirtymisen voi tehdä vasta kun uusi Tracker ohjelma on julkaistu 1.6.2022. Uuden Tracker ohjelman minimivaatimukset ovat Android 6.0 tai Apple iOS 11 tai uudemmat.

Siirtyminen vanhasta Ultracom ohjelmasta Tracker ohjelmaan

Voit siirtyä vanhasta Ultracom ohjelmasta uuden Tracker ohjelman käyttäjäksi, noudattamalla seuraavaa ohjeistusta:

1. Jos sinulla on omia merkintöjä, niin vie merkinnät ensin palvelimelle seuraavasti: avaa vanhan Ultracom ohjelman päävalikko ja valitse "Merkinnät" -> napauta ruudun oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja valitse "Vie palvelimelle" -> varmista että "Merkinnät" kohdassa on ruksi ja paina "Vie palvelimelle"  -> ota merkintälistan ID talteen ruudulta ja paina ok.
  2. Jos sinulla on Ultracom piirtokokoelmia, niin kirjaudu sisään Omat sivut palveluun (vakiona käyttäjänimi on puhelinnumerosi ja salasanan näet Ultracom ohjelman "Omat tiedot"-valikosta) ja ota talteen haluamiesi piirtokokoelmien "Kokoelma ID"-numerot. Numeron löytää valitsemalla Omat sivut päävalikosta "Piirtokokoelmat" ja valitsemalla pudotusvalikosta haluamasi piirtokokoelman.
  3. Kun julkaisemme uuden Tracker ohjelman 1.6.2022, lataa ja asenna ohjelma Play-kaupasta tai Apple App Storesta. Löydät ohjelman hakusanalla Tracker.
  4. Avaa ohjelma. Ohjelma pyytää kirjautumaan sisään Google tai Apple tililläsi.
  5. Kun olet kirjautunut sisään, pyydetään sinua rekisteröimään puhelinnumerosi ohjelmaan. Rekisteröi ohjelmaan sama puhelinnumero, jota käytät vanhassa Ultracom ohjelmassa
  6. Tracker ohjelma hakee automaattisesti vanhan Ultracom ohjelman tiliisi liitetyt:
    • Ohjelmiston käyttöajan
    • Omistamasi laitteet (laitteet, joiden ensimmäinen pääkäyttäjä olet)

Voit tuoda aiemmin viemäsi merkinnät luomalla Map Planner aineiston. Löydät lisätietoa aiheesta myöhemmin tukisivuiltamme Tracker ohjelman tukiartikkeleista kun Tracker ohjelma on julkaistu.

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa tekemällä tukipyynnön.