Att skapa kartsamlingar och länka extern material (Oma riista)

För att komma i gång, logga in på Mina sidor.

Mina sidor tjänsten finner man:

• På vår webbsida i huvudmenyn "Mina sidor" länken
  • Genom att skriva adressen i webbläsarens adressfält https://ultracom.se/
  • Direkt i Ultracom programmet i "Mitt konto". Öppna huvudmenyn >> Mitt konto >>Extramenyn (de tre bollarna uppe till höger i skärmen) >> "Öppna mina sidor".

Mina sidor användarnamnet är det telefonnummer där du har Ultracom programmet installerat.

Lösenordet finner man i Ultracom programmet "Mitt konto". Öppna programmets huvudmeny >> Mitt konto -> Uppdatera vyn(de två cirkelformade pilarna) >> Mina sidor lösenordet.

1. I huvudmenyn tryck på "Kartsamlingar".
  2. Tryck på "Lägg till" och ge ett kartsamlingen ett beskrivande namn.
  3. Navigera till botten av skärmen och fyll in önskat "Oma riista"-ID, i "Area code" fältet.
  4. Metsähallitus statliga jaktområden kan man lägga till, genom att trycka på rullgardinsmenyn och välja område.
  5. Du kan ge dina vänner tillgång till din kartsamling under "Ge användarrätt".

Den bifogade ritningssamling uppdateras inte automatiskt i Ultracom programvaran, så följ dessa steg för att uppdatera kartmaterialet till appen:

1. Öppna Ultracom programvarans huvudmeny och välj "Kartsamlingar". Kontrollera att kartsamlingen visas i menyn.
  2. Uppdatera kartdelarna:
    • Android: Öppna huvudmenyn i Ultracom programvaran >> Inställningar >> Karta >> Radera kartor och radera alla kartor.
    • Apple iOS: öppna kartverktyget ner till höger på skärmen (den röda bollen som har ett plusmärke i mitten) >>av verktygen som öppnas i kartvyn, välj den längst till höger (med de två cirkelformade pilarna). Detta uppdaterar de synliga kartdelarna i skärmen. Observera att kartdelarna endast uppdateras till den skalan som visas för tillfället.