Ultracom R10 Hybrid vanliga frågor och svar

Använder enheten samtidigt mobildata och VHF-signal?
Som standardinställningen är spårningsintervallen för mobildata en gång i minuten och med VHF 3 gånger per sekund. Spårningsintervall med mobildata är alltid på, men VHF-spårningen kan man koppla bort. VHF-spårningen startar emellertid automatiskt om enheten inte kan ansluta till mobildatanätverket. I strömsparläge sänder VHF-enheten en gång per 20 sekunder och med data en gång i minuten. Användaren kan naturligtvis justera enhetens spårningsintervall.
Kan Ultracom Avius VHF-mottagaren också användas för att spåra R10-Hybriden och kan R10-Hybridens VHF-mottagare också användas för att spåra Avius ?
Avius VHF-mottagaren kan användas för att spåra R10 Hybriden och R10 Hybridens VHF-mottagaren kan användas för att spåra Avius halsbandet. Avius VHF-mottagaren måste dock uppdateras till den senaste programvaruversionen. Du finner uppgraderingsinstruktioner i vår supportsida i Avius avsnittet.
Hur kan jag förlänga abonnemanget på mitt Ultracom Global SIM-kort?
Du kan förlänga ditt Ultracom Global SIM-kort webbutiken eller du kan förlänga abonnemanget hos din närmaste återförsäljare.
Hur återställer jag min Ultracom R10 Hybrid till fabriksinställningar (ändrar administratör)?
Det är möjligt att återställa Ultracom R10-enheten till fabriksinställningar, vilket tar bort enhetens administratörsinformation och andra inställningar från enhetsminnet och från servern. Samtidigt kan spår som är lagrade på servern också raderas.

Ultracom Next och Tracker appen: oppnä Huvudmenyn >> välj "Enheter" >> välj enhet "Radera enhet". Valet tar bort enheten från enhetsmenyn och återställer samtidigt enheten till fabriksinställningarna.
Kan jag byta SIM-kort till R10 Hybrid och vad är kraven på kortet?
Ultracom R10 levereras med ett förinstallerat Ultracom Global SIM-kort. Kortet innehåller alla nödvändiga funktioner.  Du får inte byta SIM-kort själv och detta kan upphäva garantin.
Min R10 Hybrid svarar inte när jag ringer till den?
Den som ringer till halsbandet måste vara administratör. Observera att uppringningsnumret inte får vara ett hemligt nummer och numrets synlighet måste vara aktiverad.
Skallindikatorn i min R10 Hybrid är för känslig eller okänslig?
Huvudanvändaren kan justera skallkänsligheten i appen.

Säkerställ att halsbandet är på >> öppna huvudmenyn >> Enheter >> välj din enhet >> Skallindikatorns känslighet.
Jag har bytt telefonnummer och jag är inte huvudanvändare till mitt halsband längre?
Man måste alltid utföra en fabriksåterställning av enheten innan man kan ändra administratörens telefonnummer. Om du inte längre har åtkomst till ditt gamla telefonnummer / program för att återställa enheten, måste du kontakta Ultracoms tekniska support. För att verifiera ägandet av enheten, ta ett foto av ID-klistermärket på första sidan i enhetsmanualen och bifoga den i din supportbegäran.
Vilket batteri använder Ultracom R10 Hybriden?
1st laddbart 18650 Li-Ion batteri till VHF-mottagaren och 1st till halsbandet.
Vilka anslutningar använder Ultracom R10 Hybriden?
Ultracom R10 Hybriden använder en mobil och VHF -anslutning i samma halsband. När du använder ett Ultracom Global Powered by Telia SIM-kort använder R10 Hybrid alla tillgängliga mobilnät.
Vilken räckvidd har enheten?
Eftersom enheten använder ett mobilnätverk är räckvidden obegränsad inom mobilnätverkets täckning. I VHF-läge är enhetens räckvidd typiskt för VHF-enheter, maximalt ca. 10 kilometer.
Kan man ringa till halsbandet och lyssna när hunden skäller?
Man kan ringa ett vanligt röstsamtal till Ultracom R10 Hybriden och lyssna på hunden när den skäller i realtid. Du kan dock inte ringa till Ultracom R10i Hybrid-modell.
Använder enheten samtidigt mobildata (mobiltelefonnätet) och VHF -signal?
Som standard fabriksinställning är spårningsintervallen med mobildata 1min och med VHF 3sek. Spårning med mobildata är alltid på, men spårning VHF kan stängas av. VHF-positionering startar dock automatiskt om enheten inte kan ansluta till mobildatanätverket. I energisparläge är spårningsintervallen 20sek med VHF och med mobildata 1min. Användaren kan naturligtvis justera spårningsintervallen för enheten själv.
Fungerar Ultracom Avius VHF-mottagaren också med R10 Hybrid och kan R10 Hybridens VHF-mottagare också spåra Avius enheten?
Båda enheternas mottagare fungerar kan användas i kors för att spåra vardera enheter. Avius VHF-mottagaren måste dock vara uppdaterad till den senaste programvaruversionen.
Var är Ultracom R10 Hybriden tillverkad och vilken garanti har den?
Alla Ultracom produkter tillverkas i Finland. Enheten har två års garanti, förutom antennen, som har ett års garanti.
Vattentäthet
Halsbandet är fullt vattentät till 0,5m, 30 min. VHF-mottagaren är stänksäker.
Ultracom R10 Hybrid vikt
Halsbandet utan batteri 298g och med batteri 345g. VHF-mottagaren 133g och med batteri 180g