Ultracom NEXT - 7. Gruppdelning


Om du är gruppadministratör kan du dela en gruppkod eller gruppkopplingslänken med andra användare. För att bjuda in användare till din grupp. Öppna programmets huvudmeny (tryck på de tre prickarna nere till höger på skärmen) och välj "Grupper". Klicka på gruppen du hanterar eller skapa en ny grupp (se mer i Lägga till en grupp och gå med i en grupp). Tryck på "Skapa en gruppkod" och välj åtkomstnivån du vill ge för gruppkoden: 


  • Administratör: Samma rättigheter som gruppskaparen (kan ändra alla gruppinställningar och även radera gruppen). Administratören kan se alla platser för alla användare och hundar som har delat sin plats i gruppen och kan se och lägga till kartmarkeringar och lägga till. Oma riista och statliga jaktområden (statliga jaktområden gäller för Finland).  
  • Medlem: Ser alla användare och hundar som har delat sin plats i gruppen, se och lägg till kartmarkeringar i gruppen och lägga till Oma riista och statliga jaktområden (statliga jaktområden gäller för Finland).     
  • Tittare:Kan följa andra användare och hundar, men kan inte dela sin egen position i gruppen och tittaren syns inte för andra medlemmar i gruppen. 

 

Applikationen genererar en gruppkod. Du kan ge koden till en vän eller skicka en inbjudan direkt från programmet. Om du vill skicka inbjudan direkt från programmet, klicka på delningsikonen till höger om koden och välj den delningsmetod du vill ha (delningsmetoder beror på kommunikationsapplikationerna på din telefon).

När du skickar en delningslänk till en vän kan de gå med i din grupp genom att trycka på länken de fick. Om din vän inte har Ultracom NEXT installerat, blir hen omdirigerad till användarens appbutik i telefonen, till rätt applikation från vilken den kan laddas ned och installeras. (gruppvisningen öppnas automatiskt, efter att användaren har laddat ner, installerat och loggat in i applikationen). 


Till instruktionernas nästa del kan du förflytta dig från denna länk.