Ultracom NEXT för Android - 9. Kartmarkeringar och hunddata

För att skapa kartmarkeringar klica du på den röda bollen med det vita plustecknet nere till vänster i kartvyn. I menyn hittar du markeringsverktyg och hunddata. När du pekar på ett av alternativen öppnas markeringsverktygen på kartan.

IkonFörklaring
Inmatningsmeny: Valet öppnar inmatningsverktygen.
Lägg till en waypoint: Du kan välja en ikon för en waypoiint från flera olika alternativ (t.ex jakttorn, bil, lägereld etc.).
Rita en linje och / eller mäta avstånd: Du kan rita linjer och mäta avstånd.
Rita ett område och / eller mäta arean: Du kan rita ett område och inspektera områdets yta och omkrets.
Hundens arbetsinformation (Hunddata™): Urvalet gör att du i detalj kan titta på hundens arbete under en specifik tidslinje. Välj startpunkt och slutpunkt på spårlinjen och kartan visar exakt information mellan punkterna. För mer information, tryck på informationen som visas på skärmen.
Mer: Välj om du vill lägga till en ny kartmarkering eller fortsätta med markeringen (till exempel en linje eller kanten på ett område). Funktionen används också för att välja Hunddata (markera den första märkningspunkten och den andra mörkningspunkten när markören är på rutten).
Avbryt: Avbryter markeringen.
Spara: Sparar markeringen.
Avbryt föregående tillägg: Avbryter föregående tillägg. Om du till t.ex. gör en linje och ångrar det, kan du avbryta genom att trycka på denna ikon.
Dela: Med dela funktionen, kan du dela Hunddata med dina vänner.

När du skapar en markering öppnar du markeringsmenyn. Du kan då t.ex. skriv ett namn, en beskrivning, välja en färg eller ikon för markeringen och se en mer detaljerad information om markeringen (t.ex. linjeavstånd, omkretsar och ytor).

Om du vill kan du skapa en fil för kartmarkeringar var du kan samla dem, välj kartmarkeringens ägare (vare sig markeringen är privat eller associerad med en viss grupp) och du kan också välja markeringens varaktighet. Markeringens varaktighet är praktisk, t.ex. när man markerar tillfälliga uppgifter såsom fällplats. Markeringen försvinner automatiskt från kartan i slutet av perioden.

Med kopieringsalternativet kan du också kopiera markeringens och föra den till en annan mapp. Detta är praktiskt om du t.ex. har gjort en anteckning privat men vill kopiera den till din grupp för andra användare att se.