Ultracom NEXT för Android - 13. Hunddata ™

Ultracom Hunddata™ är en helhet, som innehåller utöver redan beprövade funktioner, helt nya och patenterade funktioner för analys och visning av din hunds aktivitetsdata. Ultracom Hunddata ™ har utvecklats i samarbete med experter i djurfysiologi. Hunddata ™ är endast tillgängligt för den nya generationens ID-baserade enheter (R10, R10 Hybrid och Avius) i Ultracom NEXT-applikationen.

Ultracom Hunddata™ består av:

• Hundens profilinformation
    • Hundens profil och aktivitetsinformation: Öppna programmets huvudmeny och välj "Mina hundar" och Klicka på din hunds profilikon. Du kan också enkelt komma åt hundprofilen från kartvyn genom att öppna (dra upp) bottenmenyn längst ner på skärmen och välja "Hundens profil".
  •  Hundens arbetsdata
    • Din hunds arbetsdata hittas nere till vänster i skärmen genom att trycka på det röda bollen med plustecknet. Du kan snabbt och enkelt undersöka din hunds arbetsdata genom att markera två punkter mellan vilka du vill visa uppgifterna. Från valet du väljer ser du längden och vidden på din hunds sökning, skallinformation och hastighetsinformation.
  • Hundens aktivitetsdata
    • Din hunds aktivitetsinformation finns i profilmenyn. Öppna programmets huvudmeny och välj "Mina hundar". Klicka på din hunds profilikon och välj "Aktivitet". Du kan se din hunds aktivitetsdata såsom kaloriförbrukning, distans, skallinformation etc. Informationen visas som text / nummer och en tydlig graf. Uppgifterna visas för de senaste två dagarna.

Vad är beräkningen av kaloriförbrukningen baserad på?

Individuella faktorer som påverkar hundens dagliga kaloriintag, till exempel hundens storlek, ras, ålder, kön, fysiologiskt tillstånd (t.ex. om hunden är kastrerad) och aktivitet. I praktiken är dock den största påverkande faktorn hundens aktivitet, dvs hur mycket energi hunden förbrukar för att röra sig. Eftersom små hundar behöver mer energi än stora har en beräknad, metabolisk livsvikt utvecklats och som används internationellt för att kartlägga kaloriintaget.

Det genomsnittliga kaloriintaget för en vuxen arbetshund är cirka 130 kilokalorier per kilo metabolisk kroppsvikt per dag, när hunden har normal aktivitet (och inte jagar t.ex.). Således har till exempel en hund som väger 10 kg ett genomsnittligt kaloriintag på cirka 730 kilokalorier per dag. Emellertid hos stora hundar minskas energibehovet per kg kroppsvikt betydligt, så därför används metabolisk vikt i beräkningen.

Ultracom nya generationens ID-baserade enheter (R10, R10 Hybrid och Avius) mäter din hunds arbete, t.ex. baserat på aktivitetstid, hundprofildata, hastighet, skillnader i terränghöjd och viltarbete. Den här informationen används för att utvärdera en hunds kaloriintag under träning (t.ex. löpning eller viltarbete).