Att logga in på Map Planner

Map Planner applikationen öppnas i en webbläsare och  du hantera kartmallar på en dator som du sedan kan dela med andra medlemmar i din Ultracom NEXT grupp.

Du kan importera mål som gjorts i Ultracom NEXT till Map Planner och exportera material som skapats med Map Planner till Ultracom NEXT. Du kan också importera markeringar och kartsamlingar  som gjorts med den gamla Ultracom appen till Map Planner. Du kan också enkelt importera externt material, till exempel "Oma riista-material" (Finska Viltförvaltningens e-tjänst) till Map Planner.

För att använda tjänsten behöver du:

Inloggning på Ultracom Map Planner

1. Öppna en webbläsare på din dator och skriv in adressfältet : https://planner.ultracom.fi/ eller tryck på följande länk för att öppna Map Planner  Denna länk
  2. Öppna Ultracom NEXT mobilapplikationen
  3. Öppna appens huvudmeny och välj "Kartmaterial"
  4. Välj "Kartsamlingar"
  5. Tryck på den röda knappen "LÄS QR-KODEN". Om applikationen begär tillstånd att använda kameran på din mobilenhet, tillåt användningen.
  6. Rikta in mobilens kamera på QR -koden i datorns webbläsare för att logga in på Map Planner, med ditt NEXT konto. Om webbläsaren ber om tillstånd att logga in på systemet och tillåta användning av Map Planner, ge Map Planner de nödvändiga behörigheterna.
  7. Du är nu inloggad på Map Planner och kan börja med att importera befintlig kartdata, en samling av karmarkeringar eller skapa en helt ny kartsamling. Observera att du kan skapa flera kartsamlingar och hantera dem separat.

Återgå till Map Planner artickeln