Instruktioner för live spårning – Ultracom NEXT

Live spårning med Ultracom NEXT applikationen:

1. Skapa en grupp för live spårning i Ultracom NEXT enligt följande:

1. I huvudmenyn tryck på ”Grupper”
  2. Tyck på “+” -knappen för att skapa en grupp
  3. Välj “Skapa en ny grupp” och tryck på OK
  4. Namnge gruppen, till exempel “Tax SM jaktprov 2021”
  5. I den skapade gruppen, Tryck på “+” -knappen i “Skapa anslutningskod”- fältet
  6. Välj “Åskådare” och tryck OK.

1. Dela gruppen till alla deltagare i evenemanget (hundförare och åskådare) De kan gå med i gruppen enligt följande:

1. Kopiera och dela anslutningskoden till alla deltagare, med till exempel evenemangets infobrev eller på evenemangets webbplats.
  2. Vägled anslutning till gruppen enligt följande:

“Gå med i livespårningen med Ultracom NEXT. Du kan enkelt delta i Livespårningen, när du har laddat ner och installerat Ultracom NEXT -appen från mobilens appbutik. Appen är gratis att använda de två första veckorna.

Efter att appen är installerad, är det enkelt att gå med i en livespårningsgrupp”:

1. Öppna Ultracom NEXT huvudmeny, genom att trycka på de tre ”prickarna” nere till höger på skärmen.
  2. Välj ”Grupper” och tryck på “+” -knappen
  3. Välj “Gå med i gruppen” och tryck på OK.
  4. Fyll in evenemangets anslutningskod (t.ex. ABCDEFG) och tryck på OK.
  5. Du är nu medlem i gruppen som åskådare och kan följa händelsen.”

1. Ändra hundförarnas status från följare till medlem, på följande sätt:

1. Öppna Ultracom NEXT huvudmeny genom att trycka på de tre ”prickarna” nere till höger på skärmen.
  2. Välj ”Grupper” i menyn
  3. Välj gruppen du skapade t.ex. “ Tax SM jaktprov 2021”
  4. Ändra hundförarnas rättigheter från ”Åskådare” till ”Medlem” en åt gången, genom att välja personen i gruppen och välj ”Ge medlemsrättigheter”
  5. Be hundförarna att lägga till sina hundar i gruppen.
  6. Nu är hundförarna och deras hundar synliga i gruppen och dessutom syns åskådarna i gruppvyn. (Åskådarna syns inte på kartan)

Obs! Om du vill skapa en Crosstracking Livespårning i evenemanget och länka Tracker / B-Bark gruppen till händelsen,
anslut Ultracom gruppen, som är gjort speciellt för evenemanget med Tracker-gruppen med hjälp av Crosstracking funktionen. Mer information om detta finner du i  följande
separata artikel